Ιδού πόσο κοστίζει η «θεραπεία» της «πάθησης αφής» του iPhone από την Apple

Ιδού πόσο κοστίζει η «θεραπεία» της «πάθησης αφής» του iPhone από την Apple
epa05372420 A customer holds an iPhone 6 mobile phone in an Apple Store in Beijing, China, 17 June 2016. Apple Inc. has been ordered by Beijing's intellectual property regulator to stop sales of the iPhone 6 and iPhone 6 Plus models in the city, citing that the exterior design of the two models infringe on a Chinese patent held by Shenzhen Baili for its 100C smartphone, according to a statement on its website dated 19 May. However, the phones were still on sale at an Apple store in Beijing 17 June. EPA/HOW HWEE YOUNG

Γιατί να την πληρώνει όμως ο κάτοχος της συσκευής;

του Ντον Ράιζινγκερ

Η «πάθηση αφής» του iPhone μπορεί να «θεραπευτεί» από την Apple – αρκεί να είστε διατεθειμένος να πληρώσετε για την επιδιόρθωση.

Η Apple δημοσιοποίησε μια σελίδα υποστήριξης στην ιστοσελίδα της που λέει ότι θα προσφέρει ένα «πρόγραμμα επιδιόρθωσης για το iPhone 6 Plus». Σύμφωνα με το έγγραφο, η Apple θα επιδιορθώσει κάθε συσκευή iPhone 6 Plus που παρουσιάζει «τρεμούλιασμα οθόνης ή προβλήματα πολλαπλής αφής».

Όμως, για να προβεί στην επιδιόρθωση η Apple ζητάει 149 δολάρια.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία επιδιόρθωσης hardware iFixit δημοσίευσε μια έκθεση που λέει ότι τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus που κυκλοφόρησαν το 2014 παρουσιάζουν ένα πρόβλημα γνωστό και ως «πάθηση αφής».

Η εταιρεία βρήκε μέσω δοκιμών ότι τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus συνοδεύονται από τσιπ εντός της συσκευής που επιτρέπουν στην οθόνη να αλληλεπιδρά με τις εντολές αφής ενός χρήστη. Αυτά τα τσιπ, που ονομάζονται Touch IC Chips, συνδέονται με τη βασική κάρτα του iPhone, αλλά οι σύνδεσμοί τους μπορεί να σπάσουν και έτσι να χαθεί η επαφή μεταξύ οθόνης και κάρτας. Ακόμα χειρότερα, οι συσκευές μπορεί να χάσουν κάθε λειτουργικότητα αφής.

Πολλοί χρήστες iPhone 6 και iPhone 6 Plus έχουν παραπονεθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα τους τελευταίους μήνες και έχουν ασκήσει κριτική στην Apple για το ότι τους υποχρεώνει να αγοράσουν ένα νέο iPhone στην κανονική του τιμή για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Έχουν, μάλιστα, κατατεθεί και πλήθος αγωγών.

Η Apple παραμένει σιωπηλή ως προς την Πάθηση Αφής και δεν αναφέρθηκε στον συγκεκριμένο όρο στην ανακοίνωση που αφορούσε την έναρξη του νέου προγράμματος υποστήριξης. Επιπλέον, η Apple λέει ότι θα επιδιορθώσει μόνο τις συσκευές iPhone 6 Plus ενώ η iFixit και οι χρήστες επισημαίνουν ότι το πρόβλημα αφορά και το iPhone 6.

Τέλος, ενώ η Apple λέει ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν το iPhone 6 Plus «πέσει πολλές φορές σε μια σκληρή επιφάνεια», η iFixit τονίζει ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε και σε συσκευές που δεν είχαν πέσει.