Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από ένα στολίδι του Πολιτισμού

Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από ένα στολίδι του Πολιτισμού

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος ανοίγει για άλλη μία φορά τις πόρτες του στο κοινό ελάχιστους μήνες πριν παραδοθεί το έργο.

Λίγο πριν την παράδοση του ολοκληρωμένου Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το πρόγραμμα «Metamorphosis» μετατρέπει τον χώρο σε τόπο συνάντησης για τέσσερις ημέρες και δίνει την ευκαιρία σε όλους του πολίτες να επισκεφθούν τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ολόκληρη την έκτασή του.

Ήδη από την Πέμπτη έχει ξεκινήσει το τετραήμερο εκδηλώσεων Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο όπου ανοίγει, με ελεύθερη είσοδο, τις πόρτες του στο κοινό.

Μέχρι και τις 04:00 ξημερώματα της Δευτέρας, το ΚΠΙΣΝ θα είναι ανοιχτό, με δωρεάν είσοδο, για να υποδεχτεί μεγάλους και μικρούς.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Ιουλίου με τον αρχιτέκτονα Renzo Piano να δηλώνει ότι «οι πόλεις χρειάζονται τέτοιου είδους κέντρα γιατί δίνουν ελπίδα, κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται την ομορφιά και αν αυτό συμβεί σε εποχή κρίσης είναι ακόμη πιο σημαντικό».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος υποστηρίζει ότι το έργο δεν παραδίδεται στην κυβέρνηση αλλά στον κόσμο,διευκρινίζοντας ότι εάν υπάρξει σωστή διαχείριση από το κράτος το Ίδρυμα θα στηρίξει τόσο σε επίπεδο προϋπολογισμού όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων.

Περισσότεροι από 400 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο δίνουν ραντεβού, συμπράττοντας σε μια μεγάλη γιορτή. Το Σάββατο αρχίζει με ξεναγήσεις στο Πάρκο και στα κτίρια της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Το απόγευμα οργανώνεται συζήτηση με τις επιμελήτριες του καλλιτεχνικού προγράμματος του τετραημέρου, την πολυσχιδή, υπέροχη Λόρι Αντερσον και τη Λίμορ Τόμερ, γενική διευθύντρια Συναυλιών και Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου Νέας Υόρκης (18.30, Φάρος). Η Λόρι Αντερσον θα παρουσιάσει και μια βιωματική περφόρμανς με αφετηρία το αντίθετο της βεβαιότητας: τη μόνιμη διερώτηση (21.30, Ξέφωτο).

Υπάρχει και συνέχεια: Έργα Γιάννη Χρήστου στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής (18.30), η εμβληματική μινιμαλιστική σύνθεση «In C» του Τέρι Ρίλεϊ (20.00), Λαβύρινθος), αλλά και η συναυλία του ιδιαίτερου Ομάρ Σουλεϊμάν από τη Συρία (22.30, Ξέφωτο). Στον ίδιο χώρο θα προβληθεί τα μεσάνυχτα η βραβευμένη ταινία «Η καρδιά ενός σκύλου» της Λόρι Αντερσον.

Η Κυριακή έχει ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, αθλητικές δραστηριότητες, εργαστήρια. Συναυλίες θα δώσουν στο Ξέφωτο το The Secret Trio που ενώνει τους ρυθμούς των Βαλκανίων με τη ροκ με την τζαζ (19.30), ο Απόλλωνας Ρέτσος (21.30), η Ελευθερία Αρβανιτάκη (22.30). Επίσης, όπως είναι ήδη γνωστό, στις εκδηλώσεις εντάσσεται και έκθεση αφιερωμένη στον ζωγράφοΠαναγιώτη Τέτση (Υποδοχή Αγοράς).

Δείτε φωτογραφίες:

1/10