ΥΓΕΙΑ: Ομολογιακό δάνειο 42,1 εκατ. ευρώ της θυγατρικής «Μητέρα ΑΕ»

ΥΓΕΙΑ: Ομολογιακό δάνειο 42,1 εκατ. ευρώ της θυγατρικής «Μητέρα ΑΕ»

Με αυτή την έκδοση, ο όμιλος ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του υφιστάμενου δανεισμού του.

Την έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου της θυγατρικής ΜΗΤΕΡΑ ΑΕ συνολικού ποσού 42,1 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το ΥΓΕΙΑ.

Ειδικότερα, η εταιρεία «Διαγνωστικόν και Θεραπευτικόν Κέντρον Αθηνών ΥΓΕΙΑ ΑΕ» γνωστοποίησε την έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου της θυγατρικής της ΜΗΤΕΡΑ ΑΕ, συνολικού ποσού 42,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη σύμβαση κάλυψης και το πρόγραμμα έκδοσης ομολογιακού δανείου, που είχαν καταρτισθεί με τις συνεργαζόμενες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού της ΜΗΤΕΡΑ ΑΕ και είχε ως συνέπεια την αναταξινόμηση ισόποσων δανείων της ΜΗΤΕΡΑ ΑΕ στις οικονομικές καταστάσεις από βραχυπρόθεσμες σε μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, ως σχετικώς αναφέρεται στην ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας, για την εταιρική χρήση 2013.

Το ως άνω κοινό ομολογιακό δάνειο εξασφαλίζεται, κυρίως, με προσημείωση υποθήκης επί του ακινήτου της ΜΗΤΕΡΑ ΑΕ, ενώ η εταιρεία έχει παράσχει την εταιρική της εγγύηση για το ποσό των 14 εκατ. ευρώ.

Με αυτή την έκδοση, ο όμιλος ΥΓΕΙΑ ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του υφιστάμενου δανεισμού του.

Όμιλος Υγεία: Μείωση του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο