IKEA: Ετήσιες πωλήσεις – ρεκόρ για τον γίγαντα των επίπλων

IKEA: Ετήσιες πωλήσεις – ρεκόρ για τον γίγαντα των επίπλων
Trollies are seen outside an IKEA store in Wembley, north London January 28, 2015. IKEA Group, the world's biggest furniture retailer, posted on Wednesday a fiscal full-year net profit that was unchanged from the year before and said the European market continued to improve. REUTERS/Neil Hall (BRITAIN - Tags: BUSINESS) - RTR4NAI0 Photo:

Πολωνία και Κίνα ενισχύουν τις πωλήσεις της εταιρείας – Βασικές αγορές παραμένουν ΗΠΑ και Γερμανία.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων επίπλων, η IKEA, ανακοίνωσε ετήσιες πωλήσεις-ρεκόρ, χάρη στους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης σε χώρες όπως η Πολωνία και η Κίνα, σύμφωνα με το BBC.

Οι πωλήσεις στην εταιρία αυξήθηκαν στα 34,2 δισεκ. ευρώ για την ετήσια χρήση έως τον Αύγουστο. Η αλυσίδα άνοιξε 12 νέα καταστήματα, που βοήθησαν τις συνολικές πωλήσεις να αυξηθούν κατά 7,1%, αλλά η αύξηση ήταν μικρότερη συγκριτικά με το 11% που καταγράφηκε το προηγούμενο 12μηνο. Οι πωλήσεις σε καταστήματα που λειτουργούν για περισσότερο από ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 5% – όπως και στην προηγούμενη ετήσια χρήση.

Ο σουηδικός όμιλος ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στην Πολωνία αυξήθηκαν κατά περίπου 20%, με τη χώρα να αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά τoυ, ενώ καλές επιδόσεις κατέγραψαν η Αυστραλία και ο Καναδάς. Η μεγαλύτερη αγορά της Ikea παραμένει η Γερμανία ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ. Η εταιρία άνοιξε φέτος τα πρώτα καταστήματά της στην Ινδία και τη Σερβία, με το δίκτυό της να αριθμεί 340 σημεία πώλησης σε 28 χώρες.