IΚΕΑ προς τους νέους: Σταματήστε να κοιμάστε στα καταστήματά μας

IΚΕΑ προς τους νέους: Σταματήστε να κοιμάστε στα καταστήματά μας

Τα ΙΚΕΑ λένε στους νέους ότι πρέπει να πάψουν να κρύβονται στα καταστήματα της εταιρείας και να διανυκτερεύουν παράνομα εκεί, σύμφωνα με το BBC.

Ο γίγαντας των επίπλων έχει καταγράψει περίπου 10 κρούσματα παράνομης διανυκτέρευσης σε όλο τον κόσμο φέτος.

Η τρέλα φαίνεται ότι ξεκίνησε από χρήστες του YouTube στο Βέλγιο το περασμένο καλοκαίρι. Το βίντεό τους, που έχει συγκεντρώσει 1,7 εκατομμύρια views, δείχνει τις …παράνομες δραστηριότητές τους, όπως π.χ. να χοροπηδάνε στα κρεβάτια, αφότου κρύφτηκαν σε μια ντουλάπα για τρεις ώρες για να μην ανακαλυφθούν από τους υπαλλήλους του καταστήματος.

Το πιο πρόσφατο συμβάν καταγράφηκε στο Γιόνκοπινγκ της Σουηδίας, όταν κάποια 14χρονα κορίτσια βρέθηκαν από εργαζομένους των ΙΚΕΑ να έχουν περάσει τη νύχτα στο κατάστημα. Σε αυτά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αλλά δύο άλλα 15χρονα κορίτσια στο Μάλμε δεν στάθηκαν τόσο τυχερά – βρέθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο και έγινε καταγγελία στην αστυνομία για παράνομη είσοδο στο κατάστημα.

Τα ΙΚΕΑ έχουν κάνει έκκληση σε όλους τους πελάτες όλων των ηλικιών που σκέφτονται να κοιμηθούν στα καταστήματα της εταιρείας να το κάνουν αλλού.

«Εκτιμούμε το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τα ΙΚΕΑ και θέλουμε πραγματικά να δημιουργούμε συναρπαστικές εμπειρίες γι’ αυτούς» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC. «Όμως, η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών μας είναι η ύψιστη προτεραιότητα και γι’ αυτό δεν επιτρέπουμε διανυκτερεύσεις στα καταστήματά μας».

Η εταιρεία διαθέτει σχεδόν 400 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.