Οικογενειακή τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στους Αγίους Αναργύρους

Οικογενειακή τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στους Αγίους Αναργύρους
Aξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής συνομιλούν, ενώ άνδρες του ΕΚΑΒ προσέρχονται στο σπίτι, όπου νωρίτερα αστυνομικός σκότωσε την οικογένειά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, στους Αγίους Αναργύρους, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017. Οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ένας εν ενεργεία αστυνομικός δολοφόνησε την κόρη του, τη σύζυγό του και την πεθερά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το όπλο του. Τους νεκρούς εντόπισαν συγγενείς που πήγαν το μεσημέρι, στην οικία της οικογένειας, στην οδό Ευρυπίδου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο δράστης που είναι μεταξύ των νεκρών φέρεται να σκότωσε την γυναίκα του, την πεθερά του και την μικρή του κόρη.

Ως κεραυνός εν αίθρια έπεσε στην γειτονιά της άτυχης οικογένειας στους Αγίους Αναργύρους το σημερινό φονικό. Στο άκουσμα της τραγικής είδησης οι άνθρωποι συγκλονίστηκαν καθώς ο Αρχιφύλακας και δράστης έδινε την εικόνα ενός φιλήσυχου ανθρώπου. Οι γείτονες τον περιγράφουν σαν έναν «καλό οικογενειάρχη», που τον έβλεπαν να βγάζει βόλτα το παιδί του χωρίς να δίνει ποτέ δικαιώματα και λαβές για σχόλια.

Μια γειτόνισσα που μένει απέναντι από το τριώροφο που έμενε η οικογένεια στην οδό Αγίας Παρασκευής και Ευριπίδου στην Ανάκασα, είπε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς στις 2 με 3 τα ξημερώματα. Ξύπνησε, αλλά δεν έδωσε σημασία, νομίζοντας ότι τους άκουσε στον ύπνο της.

Η οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε το μεσημέρι οταν τους αναζήτησε ένα συγγενικό πρόσωπο που ανησύχησε επειδή δεν έδιναν σημεία ζωής, ενώ ούτε το κοριτσάκι, όπως διαπίστωσε δεν είχε πάει σήμερα στον παιδικό σταθμό. Όταν πήγε στο σπίτι βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα με τις δυο γυναίκες να είναι νεκρές στο σαλόνι, το κοριτσάκι νεκρό στην κρεβατοκάμαρα και τον ίδιο τον Αρχιφύλακα γονατισμένο και πυροβολημένο.

Τραγική ειρωνεία, η πεθερά του είχε χάσει πριν από δυο – δυόμιση χρόνια τον γιό της και λίγα χρόνια νωρίτερα τον σύζυγό της.

Η Ασφάλεια ερευνά κάποιες πληροφορίες σύμφωνα να τις οποίες το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό και είχε να κάνει με την μεταβίβαση του ακινήτου από την πεθερά του στην σύζυγό του.

Δήλωση Σημίτη για το τραγικό συμβάν

Συντετριμμένος δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για το τραγικό συμβάν στους Αγίους Αναργύρους, όπου ο αστυνομικός που υπηρετούσε στη φρουρά του, σκότωσε την σύζυγο, την πεθερά και το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

«Πρόκειται για μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ΄ όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες», δήλωσε ο κ. Σημίτης.