Το ηλεκτρικό ποδήλατο παραλίας που συγκέντρωσε $3 εκατ. σε 10 μέρες

Το ηλεκτρικό ποδήλατο παραλίας που συγκέντρωσε $3 εκατ. σε 10 μέρες

Σύντομα στην αγορά μετά την απόλυτα επιτυχημένη καμπάνια στο Indiegogo.

Δεν έχει κάποια εντυπωσιακή καινοτομία, ούτε προηγμένη τεχνολογία, ούτε κάποιο ιδιαίτερο σχεδιαστικό πλεονέκτημα. Όμως το ηλεκτρικό ποδήλατο Storm από την πρώτη στιγμή προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στο Indiegogo -την πλατφόρμα χρηματοδότησης απο ανεξάρτητους επενδυτές όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει- και ενώ ο στόχος των δημιουργών του προκειμένου να το θέσουν σε εμπορική παραγωγή ήταν μόλις 75.000 δολάρια, μέσα σε δέκα μέρες ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια.

Τι ενθουσίασε τους επενδυτές; Ο απλός του σχεδιασμός, η χαμηλή τιμή, η προσωπική ιστορία του δημιουργού του, η υπόσχεση ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπίες, η έξυπνη προώθηση του πρότζεκτ κ.ά.

Το ποδήλατο δεν είναι τίποτα παραπάνω απο ένα cruiser παραλίας με χοντρά λάστιχα και έναν ηλεκτροκινητήρα. Θα έχει αυτονομία από 45 έως 75 χλμ (ανάλογα με τη χρήση), ζυγίζει 27 κιλά και η τιμή του θα είναι γύρω στα 600 δολάρια.

Ο δημιουργός του ήταν φανατικός ποδηλάτης, αλλά ο τραυματισμός του σε κάποιο ατύχημα περιόρισε την ικανότητά του να κάνει πετάλι. Σχεδίασε το Storm ώστε να ξεπεράσει αυτόν τον περιορισμό χρησιμοποιώντας υλικά και εξαρτήματα από διάφορες πηγές. Μάλιστα, μετά την επιτυχημένη καμπάνια, σκοπεύει να κάνει δωρεές κυρίως σε ενώσεις βετεράνων στρατιωτών και άλλων ανθρώπων που τραυματισμοί τους άφησαν με προβλήματα και κινητικές δυσκολίες.

Το ποδήλατο, όπως φαίνεται και στο βίντεο της καμπάνιας, προορίζεται περισσότερο για διασκέδαση παρά για κανονικό commuting. Και φαίνεται πως οι πόλεις-όνειρο για αυτό είναι εκείνες σαν το Σαν Φρανσίσκο ή και την Αθήνα: πολλές παραλίες και πολλές ανηφόρες.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=VLxCP_AGA-g