Instagram: Στη μάχη κατά της Snapchat με νέα «όπλα»

Instagram: Στη μάχη κατά της Snapchat με νέα «όπλα»

Ποιος θα αναδειχθεί νικητής; 

Το Instagram ενισχύει την διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής του, θέλοντας έτσι να εξυπηρετήσει τους χρήστες στις διεθνείς αγορές, οι οποίοι συχνά έρχονται αντιμέτωποι με τις ακριβές και ασυνεπείς υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία προσθήκη στο κοινωνικό δίκτυο είναι το Stories – ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του Instagram, που αντιγράφηκε από τη Snapchat, και επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες που εξαφανίζονται έπειτα από 24 ώρες.

«Φέτος, έχουμε στόχο να καλυτερεύσουμε την εμπειρία των χρηστών στο Instagram και ειδικότερα εκείνων που χρησιμοποιούν διαφορετικά δίκτυα και συσκευές», δήλωσε το κοινωνικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν το Instagram μέσω του διαδικτύου, κι όχι μέσω της εφαρμογής, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Μάλιστα, το 80% των χρηστών βρίσκονται εκτός των ΗΠΑ, με το κόστος σύνδεσης στο διαδίκτυο να είναι ορισμένες φορές πάρα πολύ υψηλό. Συνεπώς η απόφαση επέκτασης της πλατφόρμας αποτελεί και μία ανταγωνιστική κίνηση του Instagram προς τη Snapchat, η οποία επικεντρώνεται αποκλειστικά σε πιο ανεπτυγμένες αγορές με πιο προσοδοφόρους χρήστες.