Ιntale: Η startup που λύνει τα χέρια των καταστηματαρχών πάει εξωτερικό

Ιntale: Η startup που λύνει τα χέρια των καταστηματαρχών πάει εξωτερικό

Η εφαρμογή μετρά πάνω από 800 πελάτες στην Ελλάδα και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Στο εξωτερικό θέλει να επεκτείνει το μοντέλο της η Intale, η ελληνική startup που βοηθάει τους καταστηματάρχες να κερδίζουν χρόνο και χρήμα.

Η εφαρμογή μετρά πάνω από 800 πελάτες στην Ελλάδα και η εταιρεία σκέφτεται το επόμενο βήμα εκτός συνόρων.

Όπως εξηγεί ο Φάνης Κουτουβέλης, συνιδρυτής της Intale, στην κάμερα του euronews: «Το λογισμικό διαχειρίζεται τα πάντα: ταχύτατες συναλλαγές, καταγραφή εμπορευμάτων, αυτόματες προμήθειες, δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Ψηφιοποιεί το εμπορικό κατάστημα και βοηθάει όσους μετέχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα να λάβουν καλύτερες αποφάσεις με βάση πραγματικά δεδομένα.»

Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στο ελληνικό γραφείο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων.

Tο προσωπικό της Intale από 6 υπαλλήλους το 2013 αυξήθηκε σε 28 σήμερα. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για εξαγωγή των προϊόντων της σε διαφορετικές χώρες.

Οι δυνατότητες είναι τεράστιες: η παγκόσμια αγορά του μικροεμπορίου ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων (Enterprise Europe Network – Hellas).

«Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων μας βοήθησε να βρούμε κονδύλια που διατίθενται σε καινοτόμες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα λογισμικό cloud που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διεθνείς αγορές.»

Η Intale ιδρύθηκε το 2010 από τους Φάνη Κουτουβέλη και Κωνσταντίνο Καζανή, ενώ αργότερα προστέθηκε στην ομάδα και ο Ορέστης Τζανετής.

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 3 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση. Το 2013 το PJ Tech Catalyst fund της Πειραιώς επένδυσε στην εταιρεία 1 εκατ. δολάρια ενώ πέρυσι ένα διεθνές fund επένδυσε στην InTale άλλα 2 εκατ. δολάρια

Η επιχείρηση αναπτύσσει ολοκληρωμένες λύσεις βασισμένες σε τεχνολογίες cloud, οι οποίες βελτιστοποιούν τις επιχειρηματικές πρακτικές και διαδικασίες μικρών καταστημάτων και περιπτέρων. Μέσω των δυνατοτήτων που δίνει η χρήση του barcode αυτοματοποιούνται όλες οι διαδικασίες διαχείρισης ενός καταστήματος, έλεγχος στοκ, παραγγελίες προϊόντων με μειωμένα αποθέματα, έλεγχος ταμείου, αποθήκης. Επίσης, στις υπηρεσίες του είναι και το τύπωμα αποδείξεων, οι επιστροφές τύπου και ο έλεγχος υπαλλήλων.