Intel: Στα 15,78 δισ. δολάρια τα έσοδα της εταιρείας

Intel: Στα 15,78 δισ. δολάρια τα έσοδα της εταιρείας
Photo:

Την ίδια περίοδο τη περσινή χρόνια τα έσοδα είχαν ανέλθει στα 14,47 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον προηγούμενο Απρίλιο, η Intel ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε μείωση 12.000 εργαζόμενων (το 11% του συνόλου στην ουσία) μέσα από μία σειρά «εθελοντικών και μη αποχωρήσεων» με στόχο την εξοικονόμηση 750 εκατ. δολαρίων, τη στιγμή που δύο χρόνια πριν είχαν απολυθεί άλλοι 5.000 εργαζόμενοι.

Παρά τις ανακατατάξεις αυτές, τα έσοδα και τα κέρδη της Intel κινήθηκαν ανοδικά κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία για το διάστημα αυτό.

Ειδικότερα, τα κέρδη έφτασαν τα 3,4 δισ. δολ. ή 69 cents ανά μετοχή από 3,1 δισ. δολ. ή 64 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε προσαρμοσμένη βάση για έκτακτα στοιχεία η Intel ανακοίνωσε κέρδη 3,9 δισ. δολ. ή 80 cents ανά μετοχή σε σύγκριση με 3,2 δισ. δολ. ή 66 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 15,8 δισ. δολ. αυξημένες κατά 9% από 14,5 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας στα 73 cents ανά μετοχή, με πωλήσεις 15,6 δισ. δολ.

Η Intel ανακοίνωσε παράλληλα ότι περιμένει περίπου 2,3 δισ. δολ. σε έξοδα αναδιάρθρωσης και άλλες δαπάνες, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά το διάστημα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Περίπου 250 εκατ. δολ. αναμένονται για το δ΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι μετοχές της Intel σημειώνουν βουτιά άνω του 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.