ΙΝTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α: Είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισαν οι μέτοχοι της εταιρείας

ΙΝTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α: Είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισαν οι μέτοχοι της εταιρείας

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2019 η εταιρία θα είναι έτοιμη να υποβάλλει τον πλήρη φάκελο για την εισαγωγή της. 

Την εισαγωγή των μετοχών της ΙΝTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παράλληλα με τη διαπραγμάτευσή τους σε εκείνο της Κύπρου, ενέκριναν ομόφωνα οι μέτοχοι της εταιρείας, στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε χτες, στην έδρα της ασφαλιστικής, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, παρουσία ισχυρής πλειοψηφίας των μετόχων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΝTERLIFE, Ιωάννης Βοτσαρίδης, επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2019 η εταιρία θα είναι έτοιμη να υποβάλλει τον πλήρη φάκελο για την εισαγωγή της, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησής του και έγκρισης από τις χρηματιστηριακές αρχές.

Ερωτηθείς πώς η διοίκηση και οι μέτοχοι της εταιρείας – η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται στη Ν.Ε.Α. του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) από το 2012 – αποφάσισαν στην παρούσα συγκυρία την εισαγωγή της και στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο κ.Βοτσαρίδης διευκρίνισε: «Είχαμε πει καιρό πριν πως όταν δούμε ότι τα πράγματα αλλάζουν προς το θετικό για την ελληνική οικονομία θα επιδιώξουμε να μπούμε και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Όταν λοιπόν είδαμε πέρυσι ότι τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία δείχνουν ότι αυτή θα πάει όπως φαίνεται καλύτερα, αλλά και ότι η ασφαλιστική αγορά κινείται ανοδικά, πήραμε αυτή την απόφαση».

Απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε σχέση με το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, που βρίσκεται σήμερα σε free float (σ.σ. ελεύθερη διασπορά) στο κυπριακό χρηματιστήριο, ο κ.Βοτσαρίδης επισήμανε ότι αυτό ανέρχεται σε περίπου 35%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ