Intracom Telecom: Οι λύσεις για έξυπνες πόλεις στο επίκεντρο

Intracom Telecom: Οι λύσεις για έξυπνες πόλεις στο επίκεντρο

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά η εταιρεία δίνει το παρόν στο MWC που γίνεται στη Βαρκελώνη.  

Με “σύνθημα” έξυπνες διασυνδεδεμένες κοινωνίες έχει -για δέκατη συνεχόμενη χρονιά- παρουσία με αυτόνομο περίπτερο η Intracom Telecom στην διεθνή έκθεση – συνέδριο MWC που γίνεται στην Βαρκελώνη.

Δυο είναι οι πυλώνες, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, πάνω στους οποίους μπορεί να δημιουργηθούν οι έξυπνες διασυνδεδεμένες κοινωνίες: η δημιουργία δικτύων κινητών επικοινωνιών και η παροχή λύσεων για έξυπνη πόλη, όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρίας.

Στο κομμάτι των υποδομών δικτύων η εταιρία παρουσιάζει φέτος μεταξύ άλλων το ασύρματο ράδιοσύστημα προηγμένου και αμιγώς εξωτερικού τύπου, υψηλής χωρητικότητας, (UltraLink™ -GX80), το οποίο λειτουργεί σε Millimetre-Wave συχνότητες και παρέχει συγκρίσιμη απόδοση με λύσεις οπτικής ίνας με χαμηλότερο όμως κόστος επένδυσης. Οι ταχύτητες που επιτυγχάνει φθάνουν έως και 10 Gbit/s και ανταποκρίνεται πλήρως στην απαίτηση για χωρητικότητα των δικτύων μετάδοσης 4G+ αλλά και των μελλοντικών αναγκών σε fronthaul δικτύων 5G.

Στον τομέα των λύσεων για έξυπνες πόλεις η εταιρία παρουσιάζει την ενοποιημένη λύση Internet of Things (IoT) για τη διαχείριση και δημιουργία εσόδων για φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα. Οι λύσεις αφορούν στην έξυπνη διαχείριση στάθμευσης, την υλοποίηση έξυπνου φωτισμού, την έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων αλλά και την παρακολούθηση του περιβαλλοντολογικού θορύβου. Η IoT πλατφόρμα της Intracom Telecom, όπως αναφέρουν τα στελέχη της εταιρίας, αξιοποιεί μία σειρά από IoT εργαλεία επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ αισθητήρων και συσκευών για την διαχείριση και αξιοποίηση πολλαπλών υπηρεσιών. Τα παραπάνω, ελέγχονται μέσα από μια ενιαία πλατφόρμα κεντρικής διαχείρισης, προσφερόμενη με έναν φιλικό τρόπο στον διαχειριστή της.