Intralot: Διευκρινήσεις για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ρουμανίας

Intralot: Διευκρινήσεις για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ρουμανίας

Η εταιρεία απαντάει σε δημοσιεύματα που αφορούν την επιβολή προστίμου.

Σε διευκρινίσεις, σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου, όσον αφορά την επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας, προχώρησε η Intralot ΑΕ.

Η εταιρεία δηλώνει ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει λάβει επίσημα την πλήρη απόφαση της Επιτροπής. Επισημαίνει, ωστόσο ότι οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας, με βάση την ενημέρωση από την Επιτροπή, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας, εκτιμούν ότι η εταιρεία θα δικαιωθεί στα αρμόδια δικαστήρια που προτίθεται να προσφύγει, διότι πιστεύουν ότι η απόφαση είναι εσφαλμένη ουσιαστικά και νομικά.

Intralot: Αύξηση 7,9% στον κύκλο εργασιών της στο 9μηνο

«Σε κάθε περίπτωση, το ποσό του προστίμου είναι πολύ μικρό και δεν επηρεάζει καθόλου την οικονομική κατάσταση του ομίλου, καθώς αποτελεί περίπου το 0,6% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) των τελευταίων 12 μηνών, μέχρι 30/9/2013. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει αναφέρει στις σημειώσεις των οικονομικών της καταστάσεων τη διενέργεια έρευνας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας. Όσον αφορά τα σχόλια για τα έσοδα της εταιρείας στη Ρουμανία, τα αναγραφόμενα μεγέθη αφίστανται της πραγματικότητας, καθώς τα πραγματικά έσοδα είναι πολύ μικρότερα και βέβαια ανταποκρίνονται σε μικρό ποσοστό του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της εταιρείας, που ξεπέρασε το 1,45 δισ. ευρώ, τους τελευταίους 12 μήνες, μέχρι 30/09/2013», τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.