Υπάλληλοι της Google βγαίνουν στον δρόμο σε διαμαρτυρία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

Υπάλληλοι της Google βγαίνουν στον δρόμο σε διαμαρτυρία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης
epaselect epa06925017 A Chinese woman walks next to a 'Google' brand name and logo, near the Google office in Beijing, China, 03 August 2018. Google is in the process to develop a version of its search system that will suit for China's censorship laws, according to the media reports. EPA/ROMAN PILIPEY

Πρόσφατα, ο CEO της Google ανακοίνωσε ότι η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση 48 εργαζομένων μέσα σε διάστημα δύο ετών εξαιτίας σχετικών κατηγοριών.

Πάνω από 200 υπάλληλοι της Google σχεδιάζουν πορεία την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθούν στις πρόσφατες αποκαλύψεις για την προστασία των υπαλλήλων της εταιρείας από την σεξουαλική παρενόχληση. Οι διοργανωτές έχουν μια λίστα αιτημάτων που προτίνουν να εξετάσει η εταιρεία προκειμένου να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή δυναμική εξουσίας στο χώρο εργασίας, αναφέρει το Bloomberg.

Πρόσφατα, ο CEO της Google, Σουντάρ Πιτσάι, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση 48 εργαζομένων της μέσα σε διάστημα δύο ετών με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Κανένας τους δεν έλαβε αποζημίωση, ενώ η εταιρεία ανανέωσε την πολιτική της, έτσι ώστε να απαιτεί από όλους τους αντιπροέδρους να αναφέρουν οποιαδήποτε σχέση διαθέτουν με υπάλληλο, ανεξαρτήτως της γραμμής αναφοράς ή την παρουσία συγκρούσεων.

«Προσωπικά, είμαι εξοργισμένη», δήλωσε μια υπάλληλος της Google στο Buzzfeed. «Αισθάνομαι ότι υπάρχει ένα μοτίβο όπου ισχυροί άνδρες την γλιτώνουν ενώ έχουν μια απαίσια συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες στη Google, ή ακόμα και αν δεν την γλιτώνουν, τους επιβάλλεται η ελάχιστη δυνατή ποινή ή απλά απολύονται. Και πρόκειται για μια ηγεσία που αποτελείται κυρίως από άνδρες που λαμβάνουν αποφάσεις για το τι είδους συνέπειες πρέπει ή δεν πρέπει να δοθούν».