Υπάλληλοι της Google… ζουν στο campus και το χαίρονται

Υπάλληλοι της Google… ζουν στο campus και το χαίρονται

Μένουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και δεν τους λείπει τίποτα. Ούτε καν το σπίτι τους.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για τις παροχές της Google στους υπαλλήλους της. Δωμάτια χαλάρωσης, εστιατόρια, αίθουσες παιχνιδιών, πλυντήρια, γυμναστήριο, είναι μερικές μόνο από τις διευκολύνσεις που δίνει η εταιρεία προκειμένου να κρατά τους εργαζόμενους ευχαριστημένους – και όσο γίνεται περισσότερες ώρες στο μαγαζί.

Όμως μερικοί το πήγαν ακόμη μακρύτερα. Όπως αποκάλυψε ένας εργαζόμενος της Google, ο Matthew Weaver, σε μια απάντησή του στo Quora, έζησε για ένα χρόνο σε ένα τροχόσπιτο στο πάρκινγκ της Google! Μετά από αυτόν ακολούθησαν και άλλοι που είτε δεν ήθελαν να πληρώσουν τα πανάκριβα ενοίκια της περιοχής είτε ήθελαν απλώς να εξοικονομήσουν χρήματα.

Με τρία γεύματα τη μέρα δωρεάν, λουτρά στο γυμναστήριο, πλυντήρια και πολλές ευκαιρίες διασκέδασης, γιατί να πάνε αλλού; Όπως αναφέρει ο Weaver, είχε βάλει μέχρι και έναν μικρό φράχτη γύρω από το τροχόσπιτό του. Κανείς δεν τον ενόχλησε εκτός από έναν φρουρό ασφάλειας που τον ρώτησε την πρώτη φορά ποιος είναι. Μόλις άκουσε ότι πρόκειται για υπάλληλο δεν ασχολήθηκε ξανά μαζί του…

Ένας άλλος υπάλληλος, ο Ben Discoe, έζησε για 13 μήνες σε ένα βανάκι όπου είχε όλα του τα υπάρχοντα. Ομοίως, έτρωγε και πλενόταν στο campus.

Άλλος ένας εργαζόμενος έγραψε πως κοιμόταν επί τρεις μήνες στο station wagon του που ήταν παρκαρισμένο στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του κτηρίου όπου εργαζόταν.

Τέλος, άλλοι εργαζόμενοι έγραψαν στο Quora για έναν ακόμα υπάλληλο ο οποίος έμεινε στο δικό του τροχόσπιτο για 2-3 χρόνια εξοικονομώντας τόσα πολλά χρήματα που αγόρασε ένα σπίτι.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τα νέα εντυπωσιακά γραφεία της Google

Υπηρεσίες αξίας $100.000 προσφέρει η Google σε startups

Πώς η Google προσλαμβάνει τα καλύτερα ταλέντα

Τότε και τώρα: H Google παραμένει μια αντισυμβατική εταιρεία