“Υπάρχουν «κελεπούρια» στην Ελλάδα. Τρέξτε να αγοράσετε!”

“Υπάρχουν «κελεπούρια» στην Ελλάδα. Τρέξτε να αγοράσετε!”

Ενημέρωση για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα απέστειλε το Υπ. Οικονομικών της Τουρκίας σε όλα τα επιμελητήρια της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, το τουρκικό Υπουργείο Οικονομίας έχει ζητήσει από τους επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας να επενδύσουν στην Ελλάδα, καλώντας τους να επωφεληθούν από τις «εκπτωτικές», όπως τις αποκαλεί, επενδυτικές ευκαιρίες που προέκυψαν λόγω της ύφεσης.

Συγκεκριμένα το υπουργείο απέστειλε γραπτό σημείωμα στα επιμελητήρια σε όλη την τουρκική επικράτεια εξηγώντας τις ευκαιρίες για επενδύσεις στη Ελλάδα.

Η φαρμακοβιομηχανία στον αγώνα της ενίσχυσης της οικονομίας

Το σημείωμα καλεί τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν από μια λίστα 300 επενδύσεων που είναι προς πώληση ή συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως ο τουρισμός, τα ακίνητα, τα τρόφιμα και οι εξαγωγές. Το κόστος των επενδύσεων αυτών πρόσθεσε ότι ξεκινά από 2 εκατ. ευρώ, ενώ ένας σημαντικός αριθμός από αυτές είναι άμεσα αξιοποιήσιμος.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την Κρήτη και συγκεκριμένα για επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε Χανιά και  Καστέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν δείξει επανειλημμένα ενδιαφέρον για εξαγορές στην Ελλάδα, καθώς έτσι αποκτούν το πολυπόθητο «Made in Europe» που αποτελεί εισιτήριο για την είσοδο τους σε πιο ανεπτυγμένες αγορές.