Υπερ-τετραπλάσιες οι προσφορές για το ομόλογο της Alpha Bank – Κάτω από 3% το επιτόκιο

Υπερ-τετραπλάσιες οι προσφορές για το ομόλογο της Alpha Bank – Κάτω από 3% το επιτόκιο

Το πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των επενδυτών ρίχνει την απόδοση του πενταετούς καλυμμένου ομολόγου της τράπεζας.

 

Προσφορές που ξεπερνούν τα 2,3 δισ. δέχτηκε η Alpha Bank στο βιβλίο προσφορών για το πενταετές καλυμμένο ομόλογο, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι αρχικές εκτιμήσεις για το επιτόκιο διαμορφώνεται μεταξύ 2,75% και 2,875%, ενώ πλέον μέσα στη μέρα όπου θα κλείσει οτ βιβλίο προσφορών αναμένεται να μάθουμε πού θα «κλειδώσει» το κόστος της έκδοσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, μεταξύ των μεγάλων επενδυτών που συμμετέχουν στην έκδοση με κεφάλαια άνω των 50 εκατ. ευρώ είναι το IFC, μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τη διερεύνηση των αγορών για την έκδοση έχουν αναλάβει οι τράπεζες JP Morgan, Citigroup, Barclays, Commerzbank και Natwest. Παρουσιάσεις διενεργήθηκαν σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματοοικονομικά κέντρα, απευθυνόμενες κατά κύριο λόγο σε επενδυτικά κεφάλαια τα οποία τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και εκδόσεις καλυμμένων ομολογιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη προηγηθεί δύο τριετείς εκδόσεις καλυμμένων ομολογιών από Εθνική και Eurobank, με επιτόκιο 2,9% και 2,98% αντίστοιχα.