Υπερατλαντικές πτήσεις με… 15 δολάρια; Πολύ καλό για να είναι αληθινό

Υπερατλαντικές πτήσεις με… 15 δολάρια; Πολύ καλό για να είναι αληθινό

Εγκαταλείπει τα σχέδια της για επέκταση στην αμερικανική αγορά η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair.

Λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της Ryanair για τις πρώτες υπερατλαντικές πτήσεις της με πολύ χαμηλό κόστος, η ίδια η εταιρεία διαψεύδει τον εαυτό της. Συγκεκριμένα την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι το ΔΣ της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους έδωσε το «πράσινο φως» για την ένταξη υπερατλαντικών πτήσεων στα δρομολόγιά της. Μάλιστα ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους υποσχέθηκε ότι οι τιμές θα μείνουν «προσγειωμένες» σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, με ορισμένες πτήσεις να στοιχίζουν λιγότερο από 15 δολάρια.

To σχέδιο προέβλεπε πτήσεις από και προς 14 πόλεις της Αμερικής, συνδέοντας μεταξύ άλλων το Δουβλίνο, το Λονδίνο και το Βερολίνο με τη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και την Ουάσιγκτον. Το αντίτιμο για το χαμηλότερο ναύλο απλής μετάβασης (one way ticket) θα ανερχόταν σε 15 δολάρια, ενώ τα δρομολόγια θα ξεκινούσαν σε μια πενταετία, καθώς η εταιρεία θα έπρεπε πρώτα να προχωρήσει στην αγορά 20 έως 30 αεροσκαφών ευρείας ατράκτου από τις εταιρείες Airbus ή Boeing.

Όπως μεταδίδουν όμως σήμερα τα Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, η Ryanair δήλωσε πως δεν έχει εγκρίνει κανένα σχέδιο για υπερατλαντικά δρομολόγια και δεν σκοπεύει να το κάνει στο μέλλον.

Η ανακοίνωση της Πέμπτης ανέφερε : «Σχετικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορήσαν, οι μέτοχοι της εταιρείας δήλωσαν πως θέλουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν σκέφτονται ούτε έχουν εγκρίνει υπερατλαντικά πρότζεκτ και ούτε σκοπεύουν να το κάνουν».

Μόλις την Τρίτη ο πρόεδρος της Ryanair, Michael O’Leary, δήλωνε : «Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θέλουν να μπορούν να ταξιδεύουν οικονομικά στην Αμερική και το ίδιο ισχύει και για τους Αμερικανούς που επισκέπτονται την Ευρώπη. Η κίνησή μας αποτελεί τη λογική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή αγορά».

Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια της υπαναχώρησης από τη συγκεκριμένη επένδυση, ενώ όπως αναφέρει το Cnn Money η Ryanair θεωρεί ότι υπήρχε «κακή επικοινωνία» που οδήγησε σε αυτό το μπέρδεμα.

Οι υπερατλαντικές αεροπορικές διαδρομές είναι από τις πιο επικερδείς παγκοσμίως και κυριαρχούνται από παραδοσιακές ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες, όπως η British Airways και η American Airlines.