Υπηρεσία video streaming, αλλά μόνο για τους celebrities, παρουσίασε το Facebook

Υπηρεσία video streaming, αλλά μόνο για τους celebrities, παρουσίασε το Facebook

To «Live» φέρνει στο News Feed σας τις «ζωντανές» μεταδόσεις των διάσημων προσώπων που συμμετέχουν στο Facebook Mentions.

Το Facebook παρουσίασε το «Live», τη νέα του υπηρεσία video streaming. Μόνο που σε σχέση με το YouTube της Google, το Periscope του Twitter ή το Meerkat, όπου μπορεί ο καθένας να παρουσιάσει ζωντανά το δικό του βίντεο, στη νέα υπηρεσία του Facebook συμμετέχουν μόνο διάσημα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής.

Διάσημοι καλλιτέχνες, αθλητές, πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλα σημαντικά πρόσωπα της δημόσιας ζωής, τα άτομα δηλαδή που συμμετέχουν στην εφαρμογή Facebook Mentions, θα έχουν πια τη δυνατότητα, με την βοήθεια ενός smartphone, να μεταδώσουν απευθείας τα προσωπικά τους βίντεο στο News Feed των ακολούθων τους.

Οι θεατές θα μπορούν να ενημερώνονται με ειδοποιήσεις για τις νέες ζωντανές μεταδόσεις των διάσημων προσώπων που ακολουθούν. Πρόσωπα όπως οι Serena Williams, Ashley Tisdale, Dwayne «The Rock» Johnson ή η Martha Stewart

Οι χρήστε του News Feed θα μπορούν να ενημερώνονται για το ποιος άλλος παρακολουθεί τη μετάδοση. Επίσης θα μπορούν να κριτικάρουν και να σχολιάζουν το βίντεο  που παρακολουθούν. Κι αν είναι τυχεροί, ίσως λάβουν και κάποια άμεση απάντηση από το διάσημο πρόσωπο που παρακολουθούν ζωντανά.

Τα βίντεο θα μπορούν να αποθηκεύονται και θα είναι διαθέσιμα και για όσους έχασαν την απευθείας μετάδοση. Και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο προσόν της νέας υπηρεσίας σε σχέση με τις υπηρεσίες video streaming των Periscope και του Meerkat, όπου τα βίντεο εξαφανίζονται είτε άμεσα (Meerkat) είτε μετά από μία ημέρα (Periscope).

Ήταν θέμα χρόνου για την εταιρεία του Facebook να εισάγει την δυνατότητα video streaming. Το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο, ενώ οι μετρήσεις δείχνουν πως οι θεατές των ζωντανών βίντεο συνηθίζουν να παρακολουθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα υπόλοιπα βίντεο. Κάτι που φυσικά σημαίνει και μεγαλύτερες δυνατότητες για διαφημιστικά έσοδα.