Υπογραφή μνημονίου του Δήμου Καλαμάτας με τη WIND για πιλοτικό δίκτυο 5G

Υπογραφή μνημονίου του Δήμου Καλαμάτας με τη WIND για πιλοτικό δίκτυο 5G

Στόχος της WIND ως ανάδοχος του έργου είναι να ξεκινήσει άμεσα τις τεχνικές εργασίες ώστε το καλοκαίρι να λειτουργήσει το πιλοτικό δίκτυο στην Καλαμάτα.

Μνημόνιο για την ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου 5G στην Καλαμάτα υπέγραψαν, την περασμένη Παρασκευή, ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας και ο γενικός διευθυντής Στρατηγικής της WIND Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Το μνημόνιο, συμφωνα με ανακοίνωση της Wind, είναι το δεύτερο βήμα για την υλοποίηση πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη καθώς είχε προηγηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο υπογραφή αντίστοιχου μνημονίου με τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα.

Στόχος της WIND ως ανάδοχος του έργου είναι να ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες προκειμένου το καλοκαίρι να λειτουργήσει το πιλοτικό δίκτυο στην πόλη της Καλαμάτας δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες, πρώτοι, να διαπιστώσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το 5G.

Τα δίκτυα πέμπτης γενιάς μπορούν να φέρουν καλύτερη ποιότητα τηλεπικοινωνιών, μεγαλύτερη χωρητικότητα, υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και να συντελέσουν ουσιαστικά στην υλοποίηση όλων αυτών των εφαρμογών που μετατρέπουν μία πόλη σε «έξυπνη».