Υπογραφή σύμβασης του ΑΔΜΗΕ με τα Ελληνικά Καλώδια

Υπογραφή σύμβασης του ΑΔΜΗΕ με τα Ελληνικά Καλώδια

Η συμφωνία αφορά υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις των Κυκλάδων.

Παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του υπουργού Εργασίας υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της αναδόχου εταιρείας Ελληνικά Καλώδια, που αφορά τις υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 kV Σύρου – Τήνου, Σύρου – Μυκόνου, Σύρου – Πάρου και τους τερµατισμούς καλωδίων 150 kV στην Τήνο.

Ειδικότερα, η σύμβαση αφορά την προμήθεια καλωδίων, την πόντιση, την προστασία των καλωδίων στα παράκτια τμήματα, καθώς και την υλοποίηση των απαραίτητων συνδέσεων με το υφιστάμενο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ. Το έργο εντάσσεται στην Ομάδα Β’ του Διαγωνισμού Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΑΠΜ-41303/15.10.2013), που διεξήγαγε ο ΑΔΜΗΕ, ενώ η αξία του ανέρχεται στα 93 εκατ. ευρώ.

Τα υψηλής τεχνολογίας και προστιθέμενης αξίας καλώδια παράγονται από τον όμιλο Ελληνικά Καλώδια στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής εταιρείας Fulgor στην Κόρινθο και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το σημαντικό αυτό έργο αναδεικνύει τον όμιλο CABLEL ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, θυγατρική εταιρεία της VIOHALCO, σε έναν από τους ελάχιστους κορυφαίους προμηθευτές υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης, παγκοσμίως, που μπορούν να διεκδικήσουν διεθνή έργα υψηλών απαιτήσεων.

Διαβάστε ακόμη: Ελληνικά Καλώδια: Ζημιές 10,2 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο