Ήρθε η ώρα του Καραμανλή;

Ήρθε η ώρα του Καραμανλή;

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρει ότι δεν αποκλείεται η ίδρυση νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.

Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να ακολουθήσει τον δρόμο του Γιώργου Παπανδρέου και να ιδρύσει ένα νέο κόμμα; Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείει να φτιάξει νέο πολιτικό φορέα.

Ο ίδιος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι παραμένει ενεργός στην πολιτική ζωή, με το μπαράζ επαφών που γίνεται στο γραφείο του μετά τη βαριά ήττα της ΝΔ. Η εφημερίδα σημειώνει ότι μετά τις εκλογές το γραφείο του Κώστα Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού έχει γίνει το κέντρο της ΝΔ. Τα περισσότερα στελέχη που περνούν από εκεί προσπαθούν να τον πείσουν να αναλάβει πρωτοβουλίες. Να αναλάβει τη ΝΔ ή να κάνει νέο κόμμα.

Μάλιστα ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ήδη κάνει τα πρώτα βήματα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα έρθει σε σύγκρουση με τον κ. Σαμαρά για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κώστας Καραμανλής δεν συμμερίζεται τα περί αριστερής παρένθεσης του κ. Σαμαρά, αλλά εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ήρθε για να μείνει».

Ορισμένοι πάντως εκτιμούν ότι γίνονται ζυμώσεις στον κλειστό πυρήνα των Καραμανλικών και βρίσκεται σε στάση αναμονής για το νέο πολιτικό σκηνικό.