Ισχυρή ελληνική παρουσία στην έκθεση τροφίμων FINE FOOD AUSTRALIA

Ισχυρή ελληνική παρουσία στην έκθεση τροφίμων FINE FOOD AUSTRALIA

Το Σίδνεϊ φιλοξένησε εξαγωγείς από 12 επιχειρήσεις παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων.

Ως ιδιαίτερα επιτυχημένη αξιολογείται η ελληνική συμμετοχή, που οργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου – ΟΠΕ, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων FINE FOOD AUSTRALIA (9-12 Σεπτεμβρίου), στο Σίδνεϊ.

Οι Έλληνες εξαγωγείς από 12 επιχειρήσεις με χαρακτηριστικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως ελαιόλαδο, ελιές, τυρί – γαλακτοκομικά, παστέλι, χαλβά, κρασί, ούζο, ηδύποτα, αναψυκτικά, αυγοτάραχο κά, δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου, τόσο για τον αριθμό όσο και για την ποιότητα των επαφών. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την απόφαση του Οργανισμού να εντάξει στο πρόγραμμά του τη συγκεκριμένη έκθεση και να οργανώσει γι ακόμα μια φορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στη διεκδίκηση μιας αγοράς που αποτελεί κύριο διαμετακομιστικό κέντρο τόσο για την Ωκεανία όσο και για τις όμορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας (Κίνα, Ιαπωνία κλπ).

Διαβάστε ακόμη: Τα αγροτικά προϊόντα «βασιλιάς» των ελληνικών εξαγωγών 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ξενάγησε στο ελληνικό περίπτερο ξένους αγοραστές και έκανε διερευνητικές συζητήσεις για τη σύναψη συνεργασιών με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ για την πραγματοποίηση εβδομάδων προωθητικών ενεργειών ελληνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο κ. Καλαμπόκης υποδέχθηκε και ξενάγησε στο ελληνικό περίπτερο τον Έλληνα πρέσβη στην Καμπέρα, Χαρ. Δαφαράνο, τον γενικό πρόξενο στο Σίδνεϊ, Στ. Κυρίμη, και τον εμπορικό ακόλουθο, Β. Ωραιόπουλο – Κελένη.

Οι διπλωμάτες δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση, όπου εντυπωσιακή ήταν επίσης η συμμετοχή της Κύπρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ