Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ 65 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ 65 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στην Αττική. (update)

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε στις 4:12 με επίκεντρο 65 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου, στα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και στην Αττική, ενώ διήρκεσε επί περίπου 5 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι έγινε αισθητός ακόμη και από οδηγούς οχημάτων που βρισκόταν σε κίνηση.  Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις ενώ όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο. Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά – Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο σπεύδει όχημα της Πυροσβεστικής. Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός δεν πρέπει να είναι πολύ επιφανειακός και εκτίμησε πως δεν πρέπει να έχει σχέση με τους πρόσφατους σεισμούς νότια της Κρήτης.Το εστιακό του βάθος ήταν 23χλμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το «Flashnews.gr», η δόνηση ήταν μεγάλης διάρκειας και έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποιούν ήδη περιπολίες στο νομό Χανίων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει ανάγκη επέμβασης.

Τελευταία Ενημέρωση: 17:45