Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την Λαμία

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την Λαμία

Περισσότεροι από 60 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί, με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 4,7 Ρίχτερ.

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 16:44 από τον ίδιο εστιακό χώρο της Αμφίκλειας, απ΄όπου προήλθε το μεσημέρι ο ισχυρός σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε αισθητός στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, έως στιγμής έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 60 μετασεισμοί, δύο εκ των οποίων άνω των 4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 12:06 σήμερα ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο περιοχή εννιά χιλιόμετρα από την Αμφίκλεια Λαμίας, 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας. To εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 20 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμική της δραστηριότητα και το φαινόμενο παρακολουθείται από τους επιστήμονες με μεγάλη προσοχή.

Ο κ. Μακρόπουλος ξεκαθάρισε ακόμη ότι ο σεισμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας, καταγράφηκε πτώση βράχων στην περιοχή, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο των δονήσεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίσματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: 17:25