Ισραηλινός καλλιτέχνης μετατρέπει αρχιτεκτονικά έργα σε πισίνες

Ισραηλινός καλλιτέχνης μετατρέπει αρχιτεκτονικά έργα σε πισίνες

Μάλιστα, προσκάλεσε γυναικείες φιγούρες από πίνακες της Αναγέννησης στο πάρτι που έδωσε στην «πισίνα» του.

Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας Μπεν Γκολντστάιν είναι γοητευμένος από τα έργα του Ιταλού μηχανικού Πιερλουίτζι Νέρβι και έτσι αποφάσισε να γεμίσει με νερό το στάδιο που κατασκεύασε ο δεύτερος στη Φλωρεντία και να το μεταπλάσει σε μια τεράστια πισίνα. Μάλιστα, προσκάλεσε γυναικείες φιγούρες από πίνακες της Αναγέννησης στο πάρτι που έδωσε στην «πισίνα» της φαντασίας του.

Ο Μπεν Γκολντστάιν έχει θητεύσει στο Studio Daniel Libeskind, το στούντιο του καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα Ντάνιελ Λίμπεσκιντ που υπογράφει το Εβραϊκό Μουσείο στο Βερολίνο, καθώς και στο βερολινέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Jo Klein Architekten.

Με αφορμή το φανταστικό πάρτι που έδωσε στο στάδιο-«πισίνα» της Φλωρεντίας, ο Μπεν Γκολντστάιν λέει ότι «μερικές φορές, στη φαντασία μου, γεμίζω με καθαρό νερό τα πελώρια στάδια, τα υπόστεγα και τις μεγάλες αίθουσες εκθέσεων του Νέρβι, και χρησιμοποιώ όλα αυτά λες και είναι η πισίνα μου. Θα μπορούσα να κολυμπώ εκεί για ώρες, κοιτώντας με θαυμασμό το ταβάνι από ενισχυμένο σκυρόδεμα».