Ιστορική συναντηση Πούτιν-Τραμπ στο Βιετνάμ

Ιστορική συναντηση Πούτιν-Τραμπ στο Βιετνάμ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ πιθανό» να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δυο ηγετών, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνει η αμερικανική πλευρά.

Νέα συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιηθεί στο Βιετνάμ αύριο Παρασκευή, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Ασίας- Ειρηνικού (APEC), ανακοίνωσε σήμερα ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνει η αμερικανική πλευρά.

«Θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου», δήλωσε ο Ουσάκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, διευκρινίζοντας ότι «συζητείται» η ώρα της συνάντησης.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει χθες Τετάρτη ότι είναι «πολύ πιθανό» να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν, η δεύτερη μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο.

«Ο Πούτιν και ο Τραμπ θα συμμετάσχουν στην ίδια σύνοδο και θα βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο. Γι’ αυτό είναι απολύτως λογικό να συναντηθούν», εξήγησε χθες ο Ουσάκοφ.

Όταν όμως ρωτήθηκε σχετικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, που συνοδεύει τον Τραμπ στην περιοδεία του στην Ασία, απάντησε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η συνάντηση των δύο ηγετών.

«Δεν έχει υπάρξει συμφωνία για μια επίσημη διμερή συνάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Συνεχίζουμε τις συζητήσεις», πρόσθεσε.