IWG: Η ευέλικτη εργασία μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις

IWG: Η ευέλικτη εργασία μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην έρευνα της IWG δηλώνει ότι ο ευέλικτος χώρος εργασίας επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι πιο παραγωγικοί.

Οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι η ευέλικτη εργασία μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας της IWG σε περισσότερους από 18.000 επιχειρηματικούς ηγέτες από 96 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, ποσοστό 91% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο ευέλικτος χώρος εργασίας επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι πιο παραγωγικοί. Ποσοστό 80% δήλωσαν ότι επιτρέποντας στους εργαζόμενούς τους να εργαστούν απ’ όπου επιθυμούν βοήθησε στο να προσλάβουν και να διατηρήσουν κορυφαία στελέχη.

Ποσοστό 78% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ένα αυξανόμενο ποσοστό επιχειρήσεων επιλέγει ευέλικτους χώρους εργασίας για να ανταποκριθεί στην ανάγκη των εργαζομένων για διαφορετικά σημεία εργασίας ενώ 72% δήλωσαν ότι παρέχοντας πρόσβαση σ’ ένα μεγάλο δίκτυο ευέλικτων χώρων εργασίας τους βοηθάει να προσελκύουν περισσότερα κορυφαία στελέχη.

Η IWG ρώτησε τους επιχειρηματίες τι πιστεύουν για την ευέλικτη εργασία και το 80% απάντησε ότι παρέχοντας ευέλικτη εργασία τους εργαζομένους τους, τους βοήθησε να προσλάβουν και να διατηρήσουν κορυφαία στελέχη στην επιχείρησή τους, σε σχέση με το 64% που ήταν το 2016.

Τα τελευταία χρόνια, ζούμε μια τεχνολογική επανάσταση η οποία έχει μεταμορφώσει ολόκληρες βιομηχανίες. Η ψηφιοποίηση και η αυξημένη συνδεσιμότητα επιτρέπουν σε όλους να είναι πιο κινητικοί. Αυτές οι τάσεις βοηθούν να εξηγήσουμε γιατί οι κορυφαίες επιχειρήσεις σε κάθε τομέα υιοθετούν σήμερα μια στρατηγική ευέλικτης εργασίας, ώστε να έχουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα τους.

Οι επιχειρηματίες απάντησαν στη μελέτη της IWG ότι η ευέλικτη εργασία βοηθάει στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους (89%), τις βοηθά να παραμένουν ανταγωνιστικές (87%), να αυξήσουν τα κέρδη τους (83%), να αποκτήσουν παρουσία σε καινούριες αγορές (82%) και να μειώσουν τα επιχειρηματικά ρίσκα (73%).