«John Lennon: Το σκαθάρι και τα μάτια σας»

«John Lennon: Το σκαθάρι και τα μάτια σας»

Το έργο του Μαρκ Σεν Ζερμέν παίζεται στο Αγγέλων Βήμα και συναρπάζει.

Ο John Lennon. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της μουσικής. Ο άνθρωπος που άλλαξε και λίγο την ιστορία του κόσμου.

Το 1972 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη. Το 1980 δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ένας πολίτης του κόσμου και η εξουσία των μυστικών δυνάμεων πάνω του. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της παράστασης στο «Αγγέλων Βήμα», που σκηνοθετεί η Αθανασία Καραγιαννοπούλου.

Ακούγεται σαν θρίλερ. Όμως δεν είναι. Είναι μια κωμωδία που μιλάει για δύο πράκτορες του FBI. Ο ένας, βετεράνος του Βιετνάμ, είναι κυνικός, ενώ ο άλλος, ένας ιδεολόγος οικογενειάρχης. Και οι δυο καλούνται να βρουν στοιχεία που θα δικαιολογήσουν την απέλαση του John Lennon από τις ΗΠΑ, εν όψει των προεδρικών εκλογών, με τον Νίξον διεκδικητή της προεδρίας.

1/3

Στους ρόλους των δυο πρακτόρων «ζωγραφίζουν» οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Χάουαρντ) και Λευτέρης Βασιλάκης (Ντάνιελ). Οι αλλεπάλληλες εκπλήξεις αποτελούν σαφώς, το ατού της συγκεκριμένης παράστασης. Τα αγαπημένα τραγούδια του Lennon που παρεμβάλλονται μεταξύ των διαδοχικών σκηνικών, οι video προβολές από τη ζωή και την πολιτική δράση του, αλλά και οι σημαντικότερες ειδήσεις της εποχής, που εκφωνούνται από μια στεντόρεια φωνή που θα σας φανεί, παράξενα, οικεία.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε με περίσσιο χιούμορ πως «πυροβολούνται τα όνειρα και η ιδεολογία ενός «πολίτη του σύμπαντος»», σπεύστε.

Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Αθήνα (Ομόνοια)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30
Είσοδος: 10 ευρώ.

Προσοχή: Λόγω περιορισμένων θέσεων και για δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, επικοινωνήστε για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 210 5242211 & 210 5242213 από 11.30 έως 14.30 και από 18.00 έως 22.00.

Δείτε ακόμη: «Μουσικό θέατρο με φαντάσματα» στη Στέγη