JPMorgan: Συγκεντρώνει χρήματα για να ενισχύσει γυναίκες υπαλλήλους και πελάτες

JPMorgan: Συγκεντρώνει χρήματα για να ενισχύσει γυναίκες υπαλλήλους και πελάτες
Photo: Ingram Publishing

Η τράπεζα δήλωσε την Τετάρτη ότι δεσμεύεται να δώσει 10 δισ. δολάρια δανείων σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες.

Η JPMorgan Chase & Co. προσλαμβάνει ένα διευθυντή πλήρους απασχόλησης και διοχετεύει χρηματικά ποσά στην ομάδα «Women On the Move», η οποία βρίσκεται εντός της εταιρείας και ιδρύθηκε το 2013, για να προωθήσει τις γυναίκες έτσι ώστε να λάβουν περισσότερες ηγετικές θέσεις στο εσωτερικό της JPMorgan. Πλέον, η οργάνωση θα βοηθάει κιόλας τις πελάτισσες της τράπεζας να επιτύχουν.

Η JPMorgan δήλωσε την Τετάρτη ότι δεσμεύεται να δώσει 10 δισ. δολάρια δανείων σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες. Η συγκεκριμένη μέρα σηματοδότησε ακόμα την 3η ετήσια «Ημέρα Ηγεσίας» για την ομάδα «Women On the Move».

Η Samantha Saperstein, η διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η «Women On the Move» θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο να φέρει όλο και περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στη JPMorgan, ανέφερε το Reuters. Η επέκταση στο να βοηθάει πελάτες έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαια θα είναι ένα επιπλέον μπόνους.

Πρόσφατα, και άλλες μεγάλες τράπεζες έχουν ενισχύσει τις προσπάθειές τους για να αντιπροσωπεύονται περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις. Μόλις φέτος, η Goldman Sachs Group Inc. και η Citigroup Inc. ανακοίνωσαν τους στόχους τους να αυξήσουν το ποσοστό των γυναικών που δουλεύουν σε αυτές.

Έρευνες έδειξαν ότι με περισσότερες γυναίκες σε υψηλές θέσεις, οι εταιρείες αποδίδουν καλύτερα οικονομικά.