Καλή φήμη στο γραφείο; Αποκτήστε την!

Καλή φήμη στο γραφείο; Αποκτήστε την!

Πώς με λίγες και απλές κινήσεις μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα σας προς το καλύτερο στο γραφείο.

Πολλοί εργαζόμενοι αναρωτιούνται τι μπορεί να σκέφτονται οι συνάδελφοι και οι ανώτεροί τους για τον εαυτό τους.

Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή ο τρόπος με τον οποίο η διοίκηση μιας εταιρείας αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο και το έργο του είναι συχνά ένας καθοριστικός παράγοντας για το αν θα έχει ή όχι μια προώθηση, αύξηση ή πρόσβαση σε ευκαιρίες ηγεσίας.

Γενικότερα, υπάρχουν πολλά στοιχεία που καθορίζουν τη φήμη σας στο γραφείο και δεν είναι πάντα εύκολο να τα διατηρήσετε. Η ποιότητα της δουλειάς σας φυσικά είναι σημαντική, αλλά οι μικρές κινήσεις της καθημερινότητας παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην εικόνα σας.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε για να διατηρήσετε τη φήμη σας στο γραφείο:

«Ναι» σε όλα 

Πολλές φορές, όταν οι εργαζόμενοι λένε «ναι» σε κάθε εργασία που τους παρουσιάζεται, οι ίδιοι θεωρούνται τόσο «καλοί» στο ρόλο τους που στο τέλος καταλήγουν να είναι τα μόνα άτομα που μπορούν να το κάνουν.

Να είστε κοινωνικοί

Δεν είναι λάθος να επικεντρώνεστε στην εργασία σας, ωστόσο, μικρές κινήσεις της καθημερινότητας μπορούν να καθορίσουν την εικόνα σας στο γραφείο. Να γνωρίζετε ότι οι γύρω σας λαμβάνουν γνώση όλων των μικρών ενεργειών που κάνετε, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι κάνετε και πώς αντανακλάται αυτό σε εσάς.

Δεν μετράει μόνο η γνώμη του εργοδότη σας

Ο εργοδότης σας δεν είναι το μόνο πρόσωπο που θα πρέπει να σας απασχολεί στη δουλειά. Οι συνεργάτες σας έχουν εξίσου σημασία και το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνουν είναι να στραφούν εναντίον σας.

Μην μιλάτε πολύ

Μάθετε να είστε επικοινωνιακοί, αλλά μην το παρακάνετε. Είναι καλό να μοιράζεστε κάποιες προσωπικές ιστορίες με τους συναδέλφους σας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να κρατάτε και τις ισορροπίες.

Αποφύγετε τις ενοχλητικές συνήθειες

Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνετε και χωρίς να το καταλαβαίνετε να ενοχλείτε τους γύρω σας. Ορισμένα από αυτά είναι να μασάτε δυνατά μια τσίχλα, το κάπνισμα και να ακούτε δυνατά μουσική από τα ακουστικά σας. Τις περισσότερες φορές, οι λεπτομέρειες αυτές μπορεί να σας κρατούν πίσω από την απόλυτη επιτυχία.