Καμίνης: Η Ευρώπη αναγνώρισε την ευρηματικότητα της Αθήνας

Καμίνης: Η Ευρώπη αναγνώρισε την ευρηματικότητα της Αθήνας
Ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την κατάκτηση από την Αθήνα του βραβείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018», Αθήνα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε πολύ σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα την ανάδειξη της πόλης σε «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας».

 

«Παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα στην Αθήνα» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης την ανάδειξη της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας» για το έτος 2018.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία εκπροσώπων από δεκάδες συνεργαζόμενους φορείς, ιδρύματα, οργανώσεις και επιχειρήσεις, στην κατάμεστη αίθουσα του Σεράφειου του δήμου Αθηναίων. «Η Ευρώπη αναγνώρισε την ευρηματικότητα της Αθήνας και τη δυνατότητα της δημοτικής αρχής να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, στο σύντομο απολογισμό του έργου της οκταετίας «Αυτό το βραβείο το βλέπω και ως ένα μήνυμα για το είδος της Ευρώπης που θέλουμε», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο κ. Καμίνης, προβαίνοντας και σ’ έναν σύντομο απολογισμό της οκταετούς θητείας του, δήλωσε ότι «ο δήμος Αθηναίων είναι πλέον οικονομικά ισχυρός και ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει χαραχθεί στρατηγικό σχέδιο και υλοποιούνται έργα υποδομών καθιστώντας την Αθήνα μια πόλη ανθεκτική στις κρίσεις». Αντίθετα, «όταν παραλάβαμε τον δήμο, πριν από 8 χρόνια, βρήκαμε μια πόλη που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ούτε στις πιο βασικές της ανάγκες. Η κρίση δεν ήταν μόνο οικονομική, αλλά βαθιά κοινωνική, πολιτική, ηθική».

Ο κ. Καμίνης παρουσίασε αναλυτικά όλα τα καινοτόμα προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί, εξηγώντας πως «ό,τι πετύχαμε, το πετύχαμε όλοι μαζί. Σπάσαμε στεγανά, ξεπεράσαμε ταμπού και προχωρήσαμε σε συμπράξεις με ιδιωτικές εταιρείες, ιδρύματα, πανεπιστήμια, ενεργούς πολίτες, φορείς, για τη διαχείριση του προσφυγικού, για τον τουρισμό, για τη συνοχή στην πόλη, για την επιχειρηματικότητα και για πολλά ακόμα. Επιλέξαμε τη συμμετοχική διακυβέρνηση, ανοίξαμε τις πόρτες του δημαρχείου και μαζί καταφέραμε να κάνουμε την Αθήνα Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018».