Καμίνης: «Ούτε ένας συμπολίτης μας χωρίς ένα πιάτο φαΐ»

Καμίνης: «Ούτε ένας συμπολίτης μας χωρίς ένα πιάτο φαΐ»

Προτεραιότητα για τον Δήμο Αθηναίων η διατήρηση της αξιοπρέπειας των πολιτών - Μεγάλη συμμετοχή στο πρωτοχρονιάτικο γεύμα.

«Δεν επιτρέπεται ούτε ένας συμπολίτης μας να μείνει αυτές τις μέρες χωρίς ένα πιάτο φαΐ», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος παρεβρέθηκε στο εορταστικό τραπέζι που έστρωσε ο δήμος Αθηναίων για τους έχοντες ανάγκη στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ.

Ο κ. Καμίνης εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά και επεσήμανε πως προτεραιότητα του Δήμου «είναι να διατηρήσουν οι πολίτες της Αθήνας την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά τους. Ο Δήμος προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, κυρίως από τα ευρωπαϊκά προγράμματα».

«Βλέπω σιγά σιγά να επανέρχεται η ζωή σε κάποια σημεία της πόλης και αυτό δίνει ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Διαβάστε ακόμη: Ευχές για το νέο έτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με στελέχη του δήμου Αθηναίων, η σημερινή πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ευρύτερης και συστηματικής προσπάθειας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην πρωτεύουσα.

Εκτός από τα συσσίτια που οργανώνει καθημερινά ο δήμος Αθηναίων από τον Ιούνιο του 2012 ο «Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών» του δήμου, στηρίζει 4.000 οικογένειες των Αθηνών με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης, ενώ 1.300 γεύματα διανέμονται σε σχολεία της πόλης, προκειμένου να υποστηριχθούν παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στους περίπου 700 ανθρώπους που παρεβρέθησαν -από διαφορετικές πολιτισμικά προελεύσεις, οι περισσότεροι Έλληνες, κυρίως ηλικιωμένοι και άνεργοι- προσφέρθηκε αρνάκι και γιορτινά εδέσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ