Κάντε «Restart» στο Bios

Κάντε «Restart» στο Bios

Η πρώτη ενέργεια στήριξης της επαγγελματικής δραστηριοποίησης δημιουργικών ανθρώπων και ομάδων στην Ελλάδα.

Μια πρωτοβουλία του Bios κάνει το ιστορικό κτίριο των περιοδικών Ρομάντσο, Πάνθεον, Βεντέτα στην Αναξαγόρα να ξαναλειτουργήσει. Στόχος είναι η επανεκκίνηση της επαγγελματικής μας ζωής και όσα αυτή συνεπάγεται.

Ένα ξεχασμένο κτίριο 3000 τμ στην καρδιά του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Αθήνας που θα φιλοξενεί πλέον, ένα πολιτιστικό κέντρο και μια «θερμοκοιτίδα». Ονομάστηκε θερμοκοιτίδα διότι ο στόχος της εν λόγω κίνησης είναι να δώσει ευκαιρίες σε νέες ιδέες και νέες αντιλήψεις. Στόχος της είναι να εκκολάψει νέους ανθρώπους γεμάτους ενέργεια και αισιοδοξία.

Διαβάστε ακόμη: Η Kate Moss των 2.73 εκατομμύριων δολαρίων

Πως; Στη θερμοκοιτίδα θα αναπτυχθούν οι νέες επιχειρήσεις που θα στεγάσει αλλά και η μελλοντική τους αποκοπή από αυτή, αφού θα έχουν πλέον καθιερωθεί ως βιώσιμες επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις που κινούνται στον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο, εννοείται.

1/3

Επιμένετε πως; Η θερμοκοιτίδα του Bios Ρομάντσο θα παρέχει βοηθητικές κτιριακές εγκαταστάσεις στους νέους δημιουργούς, καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και συμβουλευτικής δράσης. Επίσης προσφέρει studios, προς ενοικίαση, σε νέες επιχειρήσεις, με κόστος φιλικό προς αυτές, το οποίο συμπεριλαμβάνει μια πληθώρα παροχών και υπηρεσιών.

Τα studio που είναι προς ενοικίαση παρέχουν αυτόνομο κλιματισμό για κάθε studio, κεντρικό τηλεφωνικό δίκτυο, ασύρματο δίκτυο, κεντρικό ενσύρματο δίκτυο για κάθε studio, δυνατότητα χρήσης των φωτοτυπικών και βιβλιοδετικών μηχανημάτων της θερμοκοιτίδας, WC και ντους σε κάθε όροφo, ενώ μαζί με όλα αυτά πάνε και τα παρακάτω:

Μία ομάδα ανθρώπων με γνώση και εμπειρία θα είναι διαρκώς στη διάθεση των νέων επιχειρήσεων παρέχοντας:
· Υπηρεσία υποδοχής
· Υπηρεσία γραμματείας
· Γραφείο τύπου που επικοινωνεί τις δράσεις των νέων επιχειρήσεων και συγκεκριμένα προωθεί οργανωμένα τις εκδηλώσεις και παρουσιάσεις τους στο ευρύτερο κοινό
· Κεντρική φύλαξη
· Καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων

Διαβάστε ακόμη: «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνει ο Δημόκριτος

Θα υπάρχουν επίσης εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης αλλά και υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Παράλληλα, βέβαια, θα φιλοξενούνται εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις, συλλογικές δράσεις, workshops και σεμινάρια.

Κάπως έτσι, ένα ιστορικό κτίριο βιώνει το δικό του Restart και εξυπηρετεί την επανεκίνηση εκατοντάδων νέων ανθρώπων.

Ο πρώτος διαγωνισμός που διοργανώνει το «Bios Ρομάντσο» είναι σε συνεργασία με το CU. Το «CU Restart Up@Ρομάντσο»καλεί τους νέους 18-28 ετών να εκφραστούν ελεύθερα, δημιουργώντας ένα έργο με θέμα «RESTART στη ζωή μας» και να διεκδικήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στην καλλιτεχνική θερμοκοιτίδα του Bios Ρομάντσο, μέσα από το δικό τους φωτορομάντσο. Οι 4 νικητές θα κάνουν, ίσως, την καλύτερη αρχή της επαγγελματικής τους καριέρας.

Διαβάστε ακόμη: Σαράντα σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί ζωγραφίζουν Καβάφη

Την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη λοιπόν, μπορείτε να μπείτε στο Ρομάντσο και να αλλάξετε την ζωή σας για πάντα. Στην Αναξαγόρα 3-5, κατά τις 7 το απόγευμα, η ομάδα του CU RestartUp@Ρομάντσο σας περιμένει για να δώσει πληροφορίες και να σας λύσει απορίες. Επί τη ευκαιρία θα περπατήσετε λίγο μέσα σε ένα ζωντανό κομμάτι της νεότερης ελληνικής ιστορίας του τύπου.

Ο διαγωνισμός τελειώνει στις 30 Οκτώβρη.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο www.vodafonecu.gr/restartup ή απλά κάντε μια βόλτα στην Αναξαγόρα την Παρασκευή.

Πρόκειται πραγματικά για την πρώτη ενέργεια στήριξης της επαγγελματικής δραστηριοποίησης δημιουργικών ανθρώπων και ομάδων στην Ελλάδα κι εμείς εδώ στο fortunegreece.com χαμογελάμε και ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία και πάντα τέτοια. Τα μονοπάτια ανοίγουν δρόμους.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013
Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 19.00

Το Ρομάντσο είναι πρωτοβουλία του πολιτιστικού οργανισμού Bios.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Με μεγάλο χορηγό την Vodafone CU
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων & του Υπουργείου Πολιτισμού.