Κάποιοι έβγαλαν πολλά λεφτά όταν ανακοινώθηκε το όνομα του βασιλικού μωρού στην Αγγλία

Κάποιοι έβγαλαν πολλά λεφτά όταν ανακοινώθηκε το όνομα του βασιλικού μωρού στην Αγγλία
epa06696281 (FILE) Britain's Prince William, Duke of Cambridge (L) stands next to his wife Catherine (R), Duchess of Cambridge who holds their newborn son outside the Lindo Wing at St. Mary's Hospital in Paddington, London, Britain, 23 April 2018 (resissued 27 April 2018). Kensington Palace on 27 April 2018 has announced that third child of Duke and Duchess of Cambridge will be called Louis Arthur Charles. EPA/ANDY RAIN

Δείτε τί απόδοση είχε το όνομα «Λουδοβίκος» σύμφωνα με τη Ladbrokes και ποια ονόματα αποτελούσαν τα στοιχηματικά φαβορί. 

του Chris Morris

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Αικατερίνη, Δούκισσα του Κέμπριτζ, αποκάλυψαν το όνομα του νεώτερου γιου τους: Λουδοβίκος Αρθούρος Κάρολος (Πρίγκιπας Λουδοβίκος του Κέμπριτζ, για τους …φίλους). Κι αυτή η επιλογή έκανε κάποιους αρκετά πλουσιότερους!

Το όνομα Λουδοβίκος δεν ήταν ένα από τα φαβορί στα γραφεία στοιχημάτων. Ο Αρθούρος θεωρείτο το πιθανότερο όνομα, με απόδοση 2/1, σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών Ladbrokes.

Αν είχατε βάλει 100 λίρες στο όνομα Λουδοβίκος, τώρα θα είχατε πάρει πίσω 3.300 λίρες. Καθόλου άσχημα! Μια απόδοση 33/1 θεωρείται σίγουρα ένα τολμηρό ποντάρισμα. Αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με κάποιες άλλες επιλογές. Το όνομα Γουέιν θα πλήρωνε 300/1, και το ίδιο θα είχε συμβεί με τα ονόματα Τζέισον, Κιθ, Ρόντνεϊ και Τάιρον. Όσο για το όνομα με τη μεγαλύτερη απόδοση; Αυτό ήταν το Λερόι, με απόδοση 500/1!

Τα βασιλικά μωρά τείνουν να παίρνουν το όνομά τους από προγόνους ή συγγενείς. Εικάζεται ότι το όνομα του νέου πρίγκιπα προήλθε από τον Λόρδο Μαουντμπάττεν, θείο του Πρίγκιπα Κάρολου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό το 1979.

Και αν είστε περίεργος να μάθετε, υπήρξε κι ένας βασιλιάς Λουδοβίκος στην ιστορία της Αγγλίας. Το 1216, ο βασιλιάς Λουδοβίκος της Γαλλίας ανακηρύχθηκε για λίγο βασιλιάς της Αγγλίας, αν και υπάρχει μια συζήτηση στη χώρα για το κατά πόσο ο ίδιος τοποθετήθηκε νόμιμα στη θέση αυτή.

Ο Βασιλιάς Λουδοβίκος ανέλαβε πράγματι τα ηνία, χάρη στην υποστήριξη βαρόνων που ήταν δυσαρεστημένοι με τον Βασιλιά Ιωάννη. Όμως, όταν ο Ιωάννης πέθανε σύντομα οι ίδιοι βαρόνοι συσπειρώθηκαν γύρω από τον γιο του Ερρίκο (μισούσαν τον Ιωάννη, αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τους κληρονόμους του). Ο Λουδοβίκος αντιτάχθηκε σε αυτήν τη διαδοχή, αλλά εν τέλει συμφώνησε να παραιτηθεί από τον θρόνο το 1217.

Είναι πάντως απίθανο ο νέος Πρίγκιπας Λουδοβίκος να γίνει ποτέ βασιλιάς. Αυτή τη στιγμή, είναι ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο, πίσω από τον παππού του (πρίγκιπα Κάρολο), τον πατέρα του (πρίγκιπα Γουίλιαμ) και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του (Πρίγκιπας Γεώργιος και Πριγκίπισσα Σάρλοτ).