Κάρολος και Καμίλα στο κέντρο: Φρέντο καπουτσίνο…χωρίς καλαμάκι και λουκουμάδες με μέλι στις επιλογές

Κάρολος και Καμίλα στο κέντρο: Φρέντο καπουτσίνο…χωρίς καλαμάκι και λουκουμάδες με μέλι στις επιλογές

Βόλτα στην Ερμού με στάσεις για καφέ και λουκουμάδες είχε το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους.

Ο Κάρολος και η Καμίλα έκαναν μία στάση σε μία καφετέρια στη περιοχή της Αγ. Ειρήνης, προκειμένου να ξεκουραστούν και να απολαύσουν έναν καφέ.

Σύμφωνα με τον σερβιτόρο που εξυπηρέτησε τον πρίγκιπα της Ουαλίας και την δούκισσα της Κορνουάλης, προτίμησαν φρέντο καπουτσίνο αν και τους προσφέρθηκαν και ελληνικός, αλλά και φρέντο εσπρέσο. Μάλιστα ο πρίγκιπας Κάρολος έδειξε και τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, καθώς αρνήθηκε να πιει τον καφέ με καλαμάκι. Συγκεκριμένα είπε στον σερβιτόρο πως δεν χρησιμοποιεί πλαστικά σεβόμενος το περιβάλλον.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε μια στάση στον Ιωσήφ, που πουλάει κουλούρια στην συμβολή των οδών Αιόλου και Ερμού, μίλησε μαζί του και πήρε ένα κουλούρι.

«Πήραν ένα κουλούρι και έναν λουκουμά. Με ρώτησαν πόσα πουλάμε. Μου έδωσαν 50 λεπτά για το κουλούρι και ένα ευρώ για τον λουκουμά», δήλωσε ο κ.Ιωσήφ.

Αμέσως μετά, όπως ήταν προγραμματισμένο, κατευθύνθηκαν στην εκκλησία της Καπνικαρέας. Κατά την έξοδό τους, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, τους χειροκρότησε.

«Τον ξενάγησα, του είπα το ιστορικό της εκκλησίας, μιλήσαμε για τις τοιχογραφίες. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μου είπε ότι “θα ήθελα να ρωτήσω πολλά αλλά μας τρέχουν συνεχώς”. Του ευχήθηκα για το νέο πρίγκιπα και με ευχαρίστησε πολύ και ευχήθηκε να βρεθεί ξανά στην Ελλάδα για να τα πουν πιο αναλυτικά. Είναι απλοί και προσιτοί άνθρωποι», δήλωσε ο πάτερ Συνοδινός, που τους ξενάγησε τον Ιερό Ναό.