«Καταπέλτης» κατά της κυπριακής κυβέρνησης ο Βγενόπουλος

«Καταπέλτης» κατά της κυπριακής κυβέρνησης ο Βγενόπουλος

Βαρύτατες καταγγελίες από τον πρόεδρο της MIG.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόσφατη θετική απόφαση της αρμόδιας Εισαγγελέως Εφετών που αρχειοθέτησε σειρά κατηγοριών από την Κύπρο και έτσι «τερμάτισε μια μακρόχρονη περίοδο ιδιότυπης ομηρίας».

Στη συνέχεια, ενημέρωσε ότι στους επόμενους περίπου 12 μήνες αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο οποίο έχει προσφύγει η MIG και άλλοι 18 Έλληνες επενδυτές εναντίον της Κύπρου διεκδικώντας ποσά της τάξεως του 1,2 δισ. Ευρώ, επειδή η ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ καταστράφηκε από παράνομες πράξεις και παραλείψεις οργάνων και εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως επεσήμανε..

Ακόμη ο πρόεδρος της MIG αποκάλυψε ότι η υπό εκκαθάριση σήμερα ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας διεκδικώντας ποσό άνω των 4 δισ. Ευρώ ως αποζημίωση από το κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων και επειδή η Τράπεζα της Ελλάδος δεν χορήγησε ELA στα Κυπριακά Υποκαταστήματα της ΛΑΪΚΗΣ στην Ελλάδα.

Γι΄αυτήν την «πρωτοφανή εχθρική ενέργεια της Κύπρου κατά της Ελλάδας», όπως την χαρακτήρισε, έδωσε στοιχεία σειρά στοιχείων τα οποία, κατά τον ίδιο, «αποδεικνύουν ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση όχι μόνον ήταν ενήμερη αλλά είχε δώσει την έγκρισή της!» για την συγκεκριμένη ενέργεια.

«Όταν ο αδελφός σου μένει στο σπίτι δίπλα σου και έχετε άριστες σχέσεις σου κάνει μία αγωγή διεκδικώντας το δικό σου σπίτι, είναι δυνατόν η σχέση αυτή να παραμείνει ίδια;», διερωτήθηκε ο κ. Βγενόπουλος και συνέχισε ότι «στα πλαίσια αυτά ο συναγελασμός και η συνεργασία μεταξύ διαφόρων Ελλήνων με Κύπριους αξιωματούχους, εφόσον βέβαια η υπόθεση αυτή τους είναι γνωστή, είναι αδιανόητος προτού η Κύπρος αποσύρει την εξωφρενική απαίτησή της. Προφανώς εξαιρούνται οι συνεννοήσεις για την επίλυση του Κυπριακού που είναι το μείζον εθνικό θέμα, αλλά για οτιδήποτε άλλο το δημόσιο συμφέρον της χώρας μας πρέπει να πρυτανεύσει. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα είχε συμβεί αν π.χ. η Γερμανία είχε αυτή την απαίτηση απέναντί μας».