Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Μέι – Το απόγευμα η ψηφοφορία

Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Μέι – Το απόγευμα η ψηφοφορία

Επί τάπητος τίθεται σήμερα το μέλλον της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Επί τάπητος τίθεται σήμερα το μέλλον της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, καθώς το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος της.

Ο πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής 1922, Γκρέιαμ Μπρέιντι, δήλωσε πως το όριο των επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού από το κόμμα της, έχει ξεπεραστεί.

“Το όριο του 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας που ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης στην επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος έχει ξεπεραστεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το Reuters, η σχετική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 18:00-20:00 (τοπική ώρα) και θα υπάρξουν ανακοινώσεις όσο το δυνατόν συντομότερα μετά την ψηφοφορία.

“Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά και θα υπάρξει ανακοίνωση όσο το δυνατόν συντομότερα το βράδυ”, σημείωσε ο Μπρέιντι.

Η Τερέζα Μέι, όπως αναφέρουν οι FT, έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα παλέψει για να κρατήσει τη θέση της, και θα χρειαστεί 158 ψήφους –απλή πλειοψηφία βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος- από τις 315 για να παραμείνει στη θέση της, αν και η διαδικασία θεωρείται βέβαιο πως θα την υπονομεύσει.

Στην περίπτωση που η κ. Μέι χάσει στην ψηφοφορία αυτή ή αποφασίσει να παραιτηθεί, τότε το Συντηρητικό Κόμμα θα ξεκινήσει επισήμως τη διαδικασία για αλλαγή ηγεσίας. Πάντως, δεν υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος υποψήφιος αντικαταστάτης της Μέι.

Διαβάστε ακόμη: «Όχι» από τη Μέρκελ στη Mέι για επαναδιαπραγμάτευση του Brexit – Συγκεντρώθηκαν 48 επιστολές μομφής