«Κατεβαίνει» στην κεντρική Ελλάδα ο Μασούτης

«Κατεβαίνει» στην κεντρική Ελλάδα ο Μασούτης
Photo:

Μεγάλη επενδυτική κίνηση εντός των επόμενων εβδομάδων ετοιμάζει η μεγαλύτερη βορειοελλαδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Την επέκτασή του για πρώτη φορά στην Εύβοια και τη Λαμία, φτάνοντας έτσι μια «ανάσα» από την πρωτεύουσα, όπου δεν πρόκειται να αναπτυχθεί προς το παρόν, δρομολογεί η μεγάλη βορειοελλαδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης.

Πιο αναλυτικά, ο όμιλος Μασούτη εγκαινιάζει ταυτόχρονα στις 21 Μαρτίου πέντε νέα καταστήματα, από τα οποία τρία στη Χαλκίδα, ένα στο Αλιβέρι και ένα στη Λαμία, εισερχόμενος με τον τρόπο αυτό σε περιοχές, όπου μέχρι πρότινος δεν είχε παρουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, για να επεκταθεί ο όμιλος και στην πρωτεύουσα, θα πρέπει να βρεθεί μία μικρομεσαίου μεγέθους αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αττική (με 30-40 σημεία), την οποία δυνητικά θα μπορούσε να εξαγοράσει, εφόσον προέκυπτε συμφωνία και στο τίμημα.

Την ίδια στιγμή, χρειάζεται να επιλυθεί το ζήτημα της μη ύπαρξης αποθηκευτικής εγκατάστασης της Μασούτης στην Αθήνα, καθώς το υπερσύγχρονο και καινούργιο Logistics-Center της βρίσκεται στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Προχωρά το deal μεταξύ της Μασούτης και της Γαλαξίας ΑΕ

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο σιδηροδρομικής μεταφοράς προϊόντων, καθώς τα τιμολόγια και οι εμπορευματικές μεταφορές με το σιδηρόδρομο βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, μετά και τις τελευταίες σχετικές πρωτοβουλίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επιπλέον υπάρχουν πάρα πολλές άδειες και ξενοίκιαστες αποθήκες στην Αττική, που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η Μασούτης για την επέκτασή της στην πρωτεύουσα.

Όσον αφορά πιθανές εξαγορές καταστημάτων της αλυσίδας Αρβανιτίδης από τη Μασούτης, από την τελευταία τονίζεται πως «ούτε καν ραντεβού δεν έχει γίνει για να συζητηθεί κάτι τέτοιο». Συνολικά η αλυσίδα φέτος αναμένεται να διαθέσει για καινούρια καταστήματα περίπου 10 εκατ. ευρώ και εκτός από τα πέντε προαναφερθέντα σημεία, θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ακόμη ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στα Κουφάλια.

Όσο αφορά στα οικονομικά μεγέθη της Μασούτης, ο τζίρος της πέρσι έφτασε τα 739,5 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 0,75%, σε σχέση με το 2012, ενώ σημαντική ήταν και η κερδοφορία της εταιρείας το 2013, καθώς κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Μασούτης διαθέτει 243 καταστήματα από τα οποία 224 είναι σούπερ-μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry.

Διαβάστε ακόμη: Συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με την WWF Ελλάς