«Κατρακυλά» η δημοτικότητα του Τραμπ – Πόσο μειώθηκε μέσα σε ένα μήνα

«Κατρακυλά» η δημοτικότητα του Τραμπ – Πόσο μειώθηκε μέσα σε ένα μήνα
epa06636072 US President Donald J. Trump gestures as he walks across the South Lawn of the White House to depart by Marine One, in Washington, DC, USA, 29 March 2018. Trump travels to Ohio to deliver remarks on infrastructure. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου φαίνεται να έχει μειωθεί τόσο ανάμεσα σε ρεπουμπλικανούς όσο και σε δημοκρατικούς. 

Το ποσοστό της δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε κατά 4% από τον περασμένο μήνα στο 39%, σύμφωνα με μια νέα παναμερικανική δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση, «το ποσοστό των ερωτηθέντων ενηλίκων που εγκρίνουν το έργο του Τραμπ βρίσκεται στο 39%, μειωμένο κατά 4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το 57% απάντησε ότι δεν το εγκρίνει».

Μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, 79% των ερωτηθέντων το εγκρίνουν (από 84% που ήταν τον περασμένο μήνα) και μεταξύ των Δημοκρατικών 7% (μειωμένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες).

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 8-11 Απριλίου σε δείγμα 900 ενηλίκων–περίπου οι μισοί απάντησαν από το κινητό τους τηλέφωνο–και το συνολικό περιθώριο σφάλματος είναι συν-πλην 3,3 ποσοστιαίες μονάδες.