Κατριόνα Γκρέι: Νέα Μις Υφήλιος η καλλονή από τις Φιλιππίνες

Κατριόνα Γκρέι: Νέα Μις Υφήλιος η καλλονή από τις Φιλιππίνες
epa07236543 The new Miss Universe 2018 Miss Philippines Catriona Gray walks on stage during the Miss Universe 2018 beauty pageant at Impact Arena in Bangkok, Thailand, 17 December 2018. Women representing 94 nations will participate in the 67th Miss Universe 2018 beauty pageant in Bangkok. EPA/RUNGROJ YONGRIT EDITORIAL USE ONLY

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που υποψήφια της χώρας κερδίζει τον μεγαλύτερο τίτλο ομορφιάς στον κόσμο.

H Κατριόνα Γκρέι από τις Φιλιππίνες στέφθηκε “Μις Υφήλιος“. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας κερδίζει τον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς.

Η 24χρονη Φιλιππινο-αυστραλή Γκρέι είναι μοντέλο και κέρδισε τον τίτλο στον διαγωνισμό που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, όπου για πρώτη φορά συμμετείχε και μια τρανσέξουαλ διαγωνιζόμενη.

“Η καρδιά μου είναι γεμάτη με τόση ευγνωμοσύνη. Υπήρξαν στιγμές που αμφέβαλα και ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη, ένιωθα την πίεση”, είπε η Γκρέι, η οποία φορούσε ένα κόκκινο και πορτοκαλί φόρεμα εμπνευσμένο από το όρος Μαγιόν, ένα ηφαίστειο που εξερράγη φέτος.

Η Γκρέι ρωτήθηκε στη διάρκεια του διαγωνισμού ποια είναι η άποψή της για την νομιμοποίηση της κάνναβης και απάντησε ότι την υποστηρίζει για ιατρική χρήση.

Μετά την στέψη της η Γκρέι είπε στους δημοσιογράφους ότι η ερώτηση ήταν “σαφώς σχετική” και ένα “καίριο ζήτημα”, προφανώς αναφερόμενη στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλάσει παγκόσμια ανησυχία.

Η Γκρέι είπε ακόμη ότι έχοντας εργαστεί σε παραγκούπολη της Μανίλας έχει μάθει να βρίσκει την ομορφιά ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις.

“Μακάρι να μπορούσα να διδάξω στους ανθρώπους να είναι ευγνώμονες, έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε έναν καταπληκτικό κόσμο όπου ο αρνητισμός δεν θα γιγαντωνόταν και δεν θα καλλιεργούνταν και τα παιδιά θα είχαν στα πρόσωπά τους ένα χαμόγελο”, είπε.

Η 24χρονη “Μις Νότιος Αφρική” Ταμαρίν Γκριν είναι η πρώτη επιλαχούσα και ακολουθεί η “Μις Βενεζουέλα”, η 19χρονη Στέφανι Γκουτιέρες.

Η 27χρονη Άντζελα Πόνσε, η “Μις Ισπανία”, έγραψε ιστορία ως η πρώτη τρανσέξουαλ διαγωνιζόμενη στα 66 χρόνια του θεσμού.

Η Γκρέι είναι η τέταρτη Φιλιππινέζα που κερδίζει τον τίτλο της “Μις Υφηλίου” και η δεύτερη την τελευταία τριετία.

Στο παρελθόν οι Φιλιππίνες έχουν κερδίσει τον ίδιο τίτλο το 2015, το 1973 και το 1969.