Κατσέλη: Κλειστές οι τράπεζες Τρίτη και Τετάρτη

Κατσέλη: Κλειστές οι τράπεζες Τρίτη και Τετάρτη
Κόσμος, κυρίως συνταξιούχοι που για διάφορους λόγους δεν διαθέτουν κάρτα ATM περιμένουν έξω από υποκατάστημα τράπεζας, για να πληροφορηθούν πότε θα μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών από τη σύνταξη τους, Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων ενώ οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές ως την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους συνταξιούχους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι αναφέρει σε άρθρο του το πρακτορείο Reuters σχετικά με την τραπεζική αργία.

Παρατείνεται με υπουργική απόφαση για δύο ακόμα ημέρες (Τρίτη-Τετάρτη) η τραπεζική αργία, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, μετά το τέλος της συνάντησης των εκπροσώπων των τραπεζών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Στη διάρκεια των δύο επομένων ημερών (Τρίτη-Τετάρτη), θα λειτουργήσουν ακριβώς τα ίδια τραπεζικά υποκαταστήματα για την παροχή των ίδιων τραπεζικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάρδας, συντάσσεται και θα ανακοινωθεί η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων που θα περιλαμβάνει την παροχή διευρυμένων υπηρεσιών από το δίκτυο των τραπεζικών υποκαταστημάτων. Η κα Λούκα Κατσέλη επεσήμανε, επίσης ότι θα εκτιμηθεί και η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την παροχή ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ανάλογα θα κριθεί, εάν θα αλλάξουν οι αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Η κατάσταση των τραπεζών μια μέρα μετά το δημοψήφισμα