Και δεύτερος πελάτης της αλυσίδας Pret a Manger πέθανε από αλλεργικό σοκ

Και δεύτερος πελάτης της αλυσίδας Pret a Manger πέθανε από αλλεργικό σοκ

Η εταιρεία βρισκόταν στο μικροσκόπιο των αρχών έπειτα από τον θάνατο μιας 15χρονης η οποία πέθανε το 2016 αφού έφαγε μια μπαγκέτα της αλυσίδας. 

Ένας δεύτερος πελάτης πέθανε από αλλεργικό σοκ εξαιτίας ενός συστατικού που περιείχε μια πίτα που είχε αγοράσει από την αλυσίδα Pret a Manger στη Βρετανία, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η εταιρεία και αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Ο πελάτης πέθανε έπειτα από κατανάλωση μιας πίτας super-veg rainbow, που υποτίθεται ότι δεν περιείχε γαλακτοκομικά. Η αλυσίδα υποστήριξε ότι οι προμηθευτές της τής πούλησαν υποτιθέμενο γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά, το οποίο η αλυσίδα χρησιμοποίησε ως συστατικό στην πίτα, που βρέθηκε ότι περιείχε πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Η εταιρεία με προϊόντα vegan CoYo, ανακάλεσε τα γιαούρτια της τον Φεβρουάριο έπειτα από τον εντοπισμό ίχνους γαλακτοκομικών σε αυτά.

Τα Pret βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών έπειτα από τον θάνατο της 15χρονης Νατάσα Έντναν-Λέιπεραουζ, η οποία ήταν αλλεργική στο σουσάμι και πέθανε το 2016 αφού έφαγε μια μπαγκέτα της αλυσίδας.

Δείτε ακόμη: Guardian: Γνωστή αλυσίδα καταστημάτων σάντουιτς κατηγορείται για τον θάνατο μιας 15χρονης