«Καίει» την Folli Follie το πόρισμα της Alvarez & Marshal για τα πραγματικά οικονομικά της μεγέθη

«Καίει» την Folli Follie το πόρισμα της Alvarez & Marshal για τα πραγματικά οικονομικά της μεγέθη

Χαοτικές αποκλίσεις δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας, η οποία περνά στα χέρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

 

Τεράστιες αποκλίσεις ανάμεσα στα πραγματικά μεγέθη του Folli Follie Group και των αριθμών που παρουσίαζε ο όμιλος για τις δραστηριότητές του στην Ασία, περιέχει το πόρισμα της έρευνας της ελεγκτικής εταιρείας Alvarez & Marshal το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», παρατηρούνται πάρα πολύ μεγάλες διαφορές στις οικονομικές καταστάσεις, τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και σε επίπεδο ταμειακών διαθεσίμων. Ο πραγματικός τζίρος της εταιρείας το 2017 -με βάση το πόρισμα- δεν ξεπερνούσε τα 116 εκατ. δολάρια όταν στις οικονομικές καταστάσεις του 2017 ο κύκλος εργασιών εμφανιζόταν στο 1,1 δις δολάρια. Επιπλέον, τα ταμειακά διαθέσιμα δεν ξεπερνούσαν τα 10 εκατ. δολάρια όταν η εταιρεία εμφάνιζε 220 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το ταμειακό έλλειμμα της εταιρείας είναι 290 εκατ. δολάρια, ενώ το πραγματικό μέγεθος της Folli Follie, δηλαδή η πραγματική αποτίμηση του ομίλου μπορεί να είναι, ενδεχομένως, ακόμη και μικρότερη των 400 εκατ. δολαρίων που είναι ο δανεισμός της μέσω των ομολογιακών δανείων που έχει συνάψει.

Την ίδια ώρα, διαπιστώνεται πως ο πραγματικός τζίρος της εταιρείας το 2017 δεν ξεπερνούσε τα 116 εκατ. δολάρια όταν στις οικονομικές καταστάσεις του 2017 ο κύκλος εργασιών που δηλωνόταν ήταν 1,1 δισ. δολάρια, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα δεν ξεπερνούσαν τα 10 εκατ. δολάρια όταν η εταιρεία εμφάνιζε ταμειακά διαθέσιμα 220 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: Νέες εξελίξεις στη Folli Follie -Αποχωρούν σύμβουλοι και μέλη του ΔΣ