Κέρδη υψηλότερα από τις προβλέψεις το τέταρτο τρίμηνο για την Amazon

Κέρδη υψηλότερα από τις προβλέψεις το τέταρτο τρίμηνο για την Amazon
Amazon's value crosses the 900 billion USD for the first time Photo:

Οι μετοχές της υποχωρούν 5% καθώς η εταιρεία προειδοποίησε για αυξημένες δαπάνες φέτος, μετά τη σχετικά χαμηλή επενδυτική περίοδο του 2018.

Τα κέρδη της Amazon για το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προβλέψεις, αλλά το αδύναμο guidance και οι γενικότερες ανησυχίες για τον πιο αργό ρυθμό ανάπτυξης το 2019 και τις πιο μεγάλες επενδύσεις οδήγησαν τη μετοχή της χαμηλότερα στο after hours trading.

Η εικόνα της διαδικτυακής εταιρείας λιανικών πωλήσεων:

*Κέρδη ανά μετοχή: $6,04 έναντι εκτιμήσεων για $5,68, σύμφωνα με τη Refinitiv

*Έσοδα: 72,4 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για 71,9 δισ.

*Amazon Web Services: 7,46 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 7,3 δισ.

Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν 5% καθώς η εταιρεία προειδοποίησε για αυξημένες δαπάνες φέτος, μετά τη σχετικά χαμηλή επενδυτική περίοδο του 2018.

Ο CFΟ Brian Aolsavsky ενημέρωσε ότι η Amazon κινήθηκε σημαντικά χαμηλότερα όσον αφορά τις επενδύσεις πέρυσι και ότι οι δαπάνες αναμένονται να αυξηθούν τη φετινή χρονιά.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα υποστηρίχθηκαν από τις ισχυρές πωλήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών. Οι πωλήσεις έκαναν άλμα 19,7% το τελευταίο τρίμηνο, σημειώνοντας μεγαλύτερη άνοδο από το 18,8% που ανέμεναν οι αναλυτές. Ηταν ωστόσο ο πιο χαμηλός ρυθμός από το πρώτο τρίμηνο του 2015.