Κέρδη ρεκόρ για τη γαλλική Hermes για το 2016

Κέρδη ρεκόρ για τη γαλλική Hermes για το 2016
A Hermes sign is seen on one of their stores in Paris, France, March 21, 2013. REUTERS/Philippe Wojazer/File Photo Photo:

Η γαλλική εταιρεία ειδών πολυτελείας Hermes κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις το 2016, καθώς τα έσοδά της ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 5 δισ. ευρώ.

Η γαλλική εταιρεία ειδών πολυτελείας Hermes κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις το 2016, καθώς τα έσοδά της πέρασαν για πρώτη φορά τα 5 δισεκ. ευρώ, τα κέρδη έφθασαν το 1 δισεκ. ευρώ και το περιθώριο λειτουργικού κέρδους της εκτινάχθηκε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, μεταδίδουν οι Financial Times.

Η Hermes ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις της (σε συγκρίσιμους όρους) αυξήθηκαν 7,5% στα 5,2 δισεκ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν 13% στα 1,1 δισεκ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη της ενισχύθηκαν 10% στα 1,7 δισεκ. ευρώ.

«Ακόμη μία δυνατή χρονιά για την Hermes. Διατηρεί την αλματώδη δυναμική της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της ‘Αξελ Ντουμάς σε συνέντευξη που έδωσε, προσθέτοντας: «Το 2016 ήταν εξαιρετικό έτος, επειδή ήταν θετική η συγκυρία για εμάς: το νόμισμα, η ανάπτυξη και οι συλλογές πήγαν καλά. Παραμένουμε προσεκτικοί για φέτος».

Η ανάπτυξη διαχύθηκε σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, με υψηλότερη αυτή των δερμάτινων ειδών και των ειδών ιππασίας, με έναν ρυθμό 14%. Τα αποτελέσματα της γαλλικής εταιρείας είναι καλύτερα από αυτά του κλάδου πολυτελών ειδών στο σύνολό του, ο οποίος κατέγραψε στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 μία βελτίωση, μετά από αρκετά χρόνια πίεσης, λόγω της επιβράδυνσης της δαπάνης των Κινέζων και της μείωσης του τουρισμού στην Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.