Κερδοφόρα στο α’ τρίμηνο του 2018 η DEGIRO

Κερδοφόρα στο α’ τρίμηνο του 2018 η DEGIRO

Κατά το α' τρίμηνο του έτους, ο αριθμός των λογαριασμών αυξήθηκε κατά 67% με αυτόν να διαμορφώνεται σε ετήσια βάση στους 290.004.

Μια αυξανόμενη χρηματιστηριακή αγορά σε συνδυασμό με την ευρεία προσοχή των μέσων ενημέρωσης στις τεχνολογίες blockchain οδήγησαν σε απότομη αύξηση του αριθμού των πελατών στην αρχή του πρώτου τριμήνου του 2018. Η DEGIRO έκλεισε και πάλι το τρίμηνο κερδοφόρα.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, ο αριθμός των λογαριασμών αυξήθηκε κατά 67% με αυτόν να διαμορφώνεται σε ετήσια βάση στους 290.004. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 14.271.998 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 49%. Κατά την ίδια περίοδο, ο αριθμός των συναλλαγών λιανικής αυξήθηκε κατά 51% σε 4.597.645. Ο συνολικός αριθμός συναλλαγών για το εν λόγω τρίμηνο ανήλθε σε 4.662.963. Με αυτό το αποτέλεσμα, η DEGIRO έχει δημοσιεύσει ένα τρίμηνο ρεκόρ και συνεχίζει την ανάπτυξη.

Από τις 3 Ιανουαρίου, η DEGIRO σταμάτησε να εκτελεί εντολές εσωτερικά, με αποτέλεσμα την κατάργηση της λειτουργίας Join Order. Δύο ενεργοί επαγγελματίες πελάτες χρησιμοποιούσαν συχνά αυτόν τον τύπο εντολής. Αυτό οδήγησε σε μείωση του αριθμού των συναλλαγών από επαγγελματίες πελάτες από 530.074 το πρώτο τρίμηνο του 2017 σε 65.318 το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η κατάργηση του Join Order είναι άμεση συνέπεια των κανονισμών MiFID II. Παρά τα παραπάνω, ο αριθμός των επαγγελματιών πελατών τριπλασιάστηκε από το πρώτο τρίμηνο του 2017 και τα Περιουσιακά στοιχεία υπό Διοίκηση διπλασιάστηκαν.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ = DEGIRO

Σε λιγότερο από 5 χρόνια, η DEGIRO εξελίχθηκε από διεκδικητικό σε έναν εξέχοντα παίκτη στον τομέα της επένδυσης. Η DEGIRO προσελκύει επενδυτές από όλη την Ευρώπη, με το 55% των 290.004 λογαριασμών στη DEGIRO να ανήκουν σε επενδυτές εκτός Ολλανδίας.

Ταυτόχρονα, η DEGIRO καταφέρνει να προσελκύσει όλο και περισσότερους επαγγελματίες πελάτες. Η DEGIRO αποδίδει αυτή την επιτυχία στο γεγονός ότι συνδυάζει τις οικονομικές γνώσεις με αυτές της τεχνολογίας. Αυτή η προσέγγιση “Fintech” μεταφράζεται σε κατά μέσο όρο σε 84% χαμηλότερες τιμές.

Στην ιστοσελίδα (https://www.degiro.gr/xrewseis/) υπάρχει μια εκτεταμένη σύγκριση όπου το ποσοστό αυτό τεκμηριώνεται με μια σύγκριση για διάφορες συναλλαγές και προϊόντα μεταξύ τεσσάρων γνωστών χρηματιστηριακών. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαφοράς κόστους, διαπιστώνουμε ότι οι επενδυτές έχουν ήδη εξοικονομήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ μέσω της DEGIRO *. Είναι σαφώς προστιθέμενη αξία και είμαστε περήφανοι για το τι προσφέρει η DEGIRO στους επενδυτές.