KIDOT Festival με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

KIDOT Festival με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Η συνεργασία, το παιδαγωγικό παιχνίδι και η βιωματική μάθηση είναι οι κεντρικοί άξονες των δραστηριοτήτων που συνθέτουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Το πολυθεματικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό φεστιβάλ με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο – KIDOT (Kids of Tomorrow) Festival -εμπλουτισμένο με νέες ενότητες και δράσεις διοργανώνεται για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Η συνεργασία, το παιδαγωγικό παιχνίδι και η βιωματική μάθηση είναι οι κεντρικοί άξονες των δραστηριοτήτων που συνθέτουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο μετατρέπει το Νέο Δημαρχικό Μέγαρο σε πολυχώρο δημιουργίας και ψυχαγωγίας.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, δραστηριότητες παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά δρώμενα, ολοήμερες εκδηλώσεις, ανοιχτές συζητήσεις και ομιλίες, food corner και market με προϊόντα και υπηρεσίες αποκλειστικά για τα παιδιά και τις οικογένειές τους δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συμμετάσχουν στη γιορτή ελεύθερης έκφρασης και να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα γύρω από το παιδί και τον έφηβο.

Μεταξύ άλλων διοργανώνονται βιωματικά KIDOT Workshops που απευθύνονται, τόσο σε παιδιά και εφήβους (βρεφική ηλικία έως 15 ετών), όσο και σε ενήλικες, δραστηριότητες γονέα-παιδιού, καθώς και σεμινάρια αποκλειστικά για ενήλικες.

Τα KIDOT Talks και το KIDOT Market Υπηρεσιών και Προϊόντων απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες καθώς και σε φοιτητές Σχολών που συνδέονται με την εκπαίδευση.

Στόχος της ομάδας των διοργανωτών του KIDOT Festival είναι η δημιουργία ενός “δικτύου” επικοινωνίας μεταξύ του κοινού και των επαγγελματιών από τους τομείς της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, της δημιουργικής απασχόλησης, των καλλιτεχνικών και της ψυχαγωγίας, όσων προσφέρουν συμβουλές υγείας, ψυχολογικής-μαθησιακής υποστήριξης ή επαγγελματικού προσανατολισμού και υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες, αλλά και η διοργάνωση ενός ολοκληρωμένου Φεστιβάλ με πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Το 1ο KIDOT Festival πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017 στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ οι διοργανωτές του έφεραν στην πόλη φέτος την περίοδο άνοιξη/καλοκαίρι ως προπομπό του Φεστιβάλ τρία Fam Fiesta Fiesta (Family Fiesta), τρεις γιορτινές Κυριακές αφιερωμένες στο παιδί, τον έφηβο αλλά και ολόκληρη την οικογένεια με θεματικές “Μικροί Μάγειρες”, “Μικροί Επιστήμονες” και “Μικροί Καλλιτέχνες”.