Κικίλιας: «Ο Βούτσης λειτουργεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ»

Κικίλιας: «Ο Βούτσης λειτουργεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ»
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΝΕΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η ΝΔ θα αντιδράσει σθεναρά προκειμένου να υπερασπιστεί τον κοινοβουλευτισμό», σημείωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, εξετάζει η ΝΔ με αφορμή την τροποποίηση του κανονισμού που ετοιμάζει ο κ. Βούτσης και πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα, προκειμένου οι κύριοι Θεοδωράκης και Καμμένος να μην χάσουν τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Η ΝΔ θα αντιδράσει σθεναρά προκειμένου να υπερασπιστούμε τον κοινοβουλευτισμό» σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας διεμήνυσε μάλιστα ότι η ΝΔ έχει έτοιμα όλα τα όπλα της, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι για το πότε και το τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο Νίκος Βούτσης λειτουργεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο», πρόσθεσε.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να μην συναινέσει σε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ απηύθυνε από την Πάτρα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής, θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στον απόηχο της προτροπής του κ. Βούτση στον κ. Παπαχριστόπουλο να μην υποβάλει την παραίτησή του και να μην παραδώσει τη βουλευτική του έδρα με το αιτιολογικό ότι πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα, απερίσπαστη η ολομέλεια της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Εάν ο πρόεδρος της Βουλής συναινέσει», προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα- Καμμένου».