Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες από το τούνελ του Έλον Μασκ στο Λος Άντζελες (Βίντεο)

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες από το τούνελ του Έλον Μασκ στο Λος Άντζελες (Βίντεο)
epa06071803 Tesla CEO Elon Musk reacts during a press conference at the Adelaide Oval in Adelaide, South Australia, Australia, 07 July 2017. Tesla will partner with French renewable energy developer Neoen to build the world's biggest Lithium Ion Battery, a 100MW battery that will be built in James Town, the South Australian government announced on the day. EPA/BEN MACMAHON AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ίδιος ο Μασκ περπάτησε ολόκληρο το τούνελ μήκους 3,2 χλμ., που βρίσκεται κάτω από το Χόθορν της Καλιφόρνια.

Η πρόθεση του Έλον Μασκ να φτιάξει υπόγεια τούνελ κάτω από τις ΗΠΑ, είναι γνωστή, καθώς θεωρεί πως οι λύσεις για την αποφυγή της κίνησης στους δρόμους που έχουν ως αποτέλεσμα την μόλυνση του περιβάλλοντος είναι δύο: Ιπτάμενα αυτοκίνητα ή υπόγεια τούνελ.

Έτσι, η Boring Company έχτισε ένα τούνελ κάτω από το Λος Άντζελες για να δοκιμάσει το σχέδιο του Μασκ να φέρει την επανάσταση στην δημόσια συγκοινωνία με τη χρήση τούνελ και αυτόνομων αυτοκινήτων. Ο ίδιος ο Μασκ περπάτησε ολόκληρο το τούνελ μήκους 3,2 χλμ., που βρίσκεται κάτω από το Χόθορν της Καλιφόρνια, χαρακτηρίζοντάς το ως «ενοχλητικά μακρύ». Βέβαια, οι πρώτοι επιβάτες ίσως έχουν διαφορετική άποψη αφού θα κινούνται με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 249,4 χλμ. την ώρα.

Η Boring Company σχεδιάζει να χτίσει τούνελ προς το Dodger Stadium και μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Μέριλαντ. Έχει ήδη αποκτήσει άδεια για να χτίσει μια σύνδεση με το αεροδρόμιο Chicago O’Hare, το οποίο θα μεταφέρει τους επιβάτες από το κέντρο της πόλης του Σικάγο στο αεροδρόμιο μέσα σε μόλις 12 λεπτά.

Το τούνελ Χόθορν, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή για πάνω από ένα χρόνο, είναι προγραμματισμένο να ανοίξει στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής εκδήλωσης στις 10 Δεκεμβρίου. Ο Μασκ δήλωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις στο κοινό την επόμενη μέρα. Αν κατασκευαστεί επιτυχώς, η Boring Company έχει αναφέρει ότι το κόστος του κομίστρου στο σύστημα μεταφοράς Loop θα είναι ισοδύναμο με το κόστος μετακίνησης με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δείτε το βίντεο από την διαδρομή που έκανε: